Gemeente Venlo


Greenport Venlo hangt de vlag uit

22-2-2008

Eerste ambassadeurs Greenport Venlo een feit

Op 25 februari om 16.00 uur hijst Hubert Bruls als burgemeester van gemeente Venlo samen met de ambassadeurs van Greenport Venlo de eerste Greenport Venlo vlag bij de Floriade BV. Een memorabele happening omdat dit een van de eerste momenten is dat Greenport Venlo actief naar buiten treedt. Het is tevens de aftrap voor het opzetten van een actief ambassadeurs-netwerk om zodoende het gedachtegoed van Greenport Venlo met bijbehorende initiatieven te implementeren in de regio. Met deze symbolische handeling laat zien dat Greenport Venlo leeft en een steeds grotere aanhang kent, aldus burgemeester Bruls.

Greenport-ambassadeur wordt je niet zomaar. Als ambassadeur dien je te geloven in de visie van Greenport Venlo. Op het certificaat dat elke ambassadeur krijgt staat het als volgt omschreven: Als ambassadeur van Greenport Venlo:

-Stimuleert onze organisatie innovatieve duurzame processen;
-Hecht onze organisatie waarde aan een sterke economische regio waar de verschillende stakeholders zich kunnen ontplooien;
-Ziet ons onderneming het belang van een sterk netwerk, om zo Greenport Venlo een regio van formaat te maken.

Concrete Greenport Venlo-ontwikkelingen
Dat bovenstaande kreten geen loze woorden zijn is inmiddels bevestigd. Zo heeft de Fontys Hogeschool al een Greenport-opleiding, is er al een Greenportkas gebouwd die zeer duurzaam met energie omspringt en zijn er in Klavertje 4, hart van Greenport Venlo verschillende gebieden in ontwikkeling (bijvoorbeeld glastuinbouwgebieden Californiio en Siberiio) om zo duurzaam mogelijk tuinbouwproducten te produceren. Ook heeft een groep ondernemers zich verenigd in het Greenport Venlo Ondernemersinitiatief met als doel de omzet in de verssector van een naar twee miljard te doen laten stijgen. En natuurlijk heeft de regio de Floriade binnengehaald. Een perfect platform om de visie van Greenport Venlo te etaleren. Bruls: Dat is de reden dat we de eerste vlag hijsen bij de Floriade.

Ambassadeurs van het eerste uur
De eerste Greenport Venlo ambassadeurs zijn Hubert Bruls (burgemeester Venlo en voorzitter Regio Venlo), Ger Driessen (gedeputeerde Provincie Limburg en voorzitter Klavertje 4, hart van Greenport Venlo), Paul Beck (directeur Floriade BV), Dick Hak (directeur Rabobank), Jo Ritzen (voorzitter Universiteit Maastricht), Noud Janssen (voorzitter LLTB), Erik Gipmans (directeur Gipmans kwekerijen), Norbert Verbraak (voorzitter raad van bestuur Fontys Hogeschool), Jan van Rijsingen (directeur Van Rijsingen beheer BV) en Rutger Lommerse (vestigingsdirecteur Flora Holland).

Agenda
Op 9 april wordt er in het Gasthoes in Horst een informatie-avond gehouden waar alle informatie voor handen is over Klavertje 4, hart van Greenport Venlo en Greenport Venlo. Nadere informatie volgt in de regionale bladen en is te vinden op de website www.greenportvenlo.nl.

Greenport Venlo
Greenport Venlo staat voor innovatieve en duurzame ontwikkeling in een brede regio rondom Venlo. Zij verzorgt met haar ambassadeurs (vertegenwoordigers uit diverse geledingen van de samenleving) de randvoorwaarden voor een gunstig ondernemersklimaat en een fijne omgeving waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Zodat bij het realiseren van economische ontwikkelingen de belangen van bedrijven, overheden, onderzoeksinstellingen, onderwijs én burgers verbonden zijn. Dit zodat we met z'n allen kunnen zeggen; we zijn trots op onze regio! Greenport Venlo, de nieuwe verbinding.

Klavertje 4, hart van Greenport Venlo
Klavertje 4, hart van Greenport Venlo is de fysieke ontwikkeling van Greenport Venlo en een samenwerking tussen de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Maasbree, Sevenum en de Provincie Limburg voor het ruimtelijk ontwikkelen van gebieden liggend in deze gemeenten. Projecten die deel uit maken van Klavertje 4, hart van Greenport Venlo zijn onder andere: Glastuinbouwgebied Siberië en Californië, Fresh Park (veilingen), bedrijventerrein Trade Port Noord en de gebiedsontsluitingsweg Greenportlane.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie over Greenport Venlo en Klavertje 4, hart van Greenport Venlo:
communicatiemanager Peter Deriks
06-52086263
p.deriks@greenportvenlo.nl

De eerste Greenport Venlo vlag wordt maandag 25 februari om 16:00 uur gehesen bij het A&A-kantoor op Fresh Park, Venrayseweg 180a 5928 RH Venlo, Industrieterreinnummer 3812. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.