Timmermans brengt werkbezoek aan Duitse deelstaat Beieren

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) brengt maandag 25 februari een werkbezoek aan Beieren om zich op de hoogte te stellen van de succesvolle economische ontwikkelingen in de deelstaat. Tevens zal hij in de Beierse hoofdstad München over het thema 'Europees burgerschap' spreken.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>

Timmermans ontmoet tijdens het bezoek de Beierse minister-president Beckstein. Zij zullen onder andere spreken over de geslaagde economische ontwikkeling van de deelstaat. De Beierse overheid en het bedrijfsleven hebben met succes veel geïnvesteerd in de innovatie van de lokale economie. In dit kader brengt de staatssecretaris ook een bezoek aan BMW dat veel Nederlandse leveranciers heeft voor haar onderdelen en design. De Nederlandse bilaterale handel met Beieren is de afgelopen jaren fors toegenomen en bedraagt 10 miljard euro per jaar.

Tijdens het bezoek zal Timmermans tevens een toespraak houden in het Centrum für Angewandte Politikforschung (CAP), over het belang van het vergroten van de betrokkenheid van jongeren bij Europa en de betekenis van 'Europees burgerschap'.

Noot voor redacties (