Gemeente Noordwijkerhout


naar boven

Terug - Nieuws - Persberichten
25/2/2008 - Dumpen grofvuil aangepakt

De gemeentelijk opsporingsambtenaren van de gemeente Noordwijkerhout hebben in de week van 18 februari 2008 tweemaal opgetreden tegen het illegaal plaatsen van grof huisvuil. Bij de verzamelcontainer aan de Maandagsewetering, die bedoeld is voor het dagelijks huishoudelijk afval, werd grofvuil geplaatst.

Door het houden van een buurtonderzoek en met behulp van achtergebleven sporen is de identiteit van de beide vervuilers achterhaald. Naast een bekeuring van respectievelijk 50,-- en 120,-- ontvangen de betrokken personen ook een rekening voor het afvoeren van het grofvuil door het vuilnisverwerkende bedrijf. Wat is grof huisvuil
Onder grof huisvuil verstaan we al dat afval, dat niet in de duobak past, zoals een bankstel, een matras, een tafel of een fornuis. Er zijn twee mogelijkheden voor grof huishoudelijk afval:
* zelf wegbrengen naar de gemeentelijke milieustraat bij de firma Meeuwenoord aan de Schippersvaartweg 85

* tegen betaling laten ophalen

De volgende afvalstromen worden nietals grof huisvuil geaccepteerd: (bouw-)puin, zoals metsel- en betonpuin, cementresten, gips, steen, leidingwerk, teerhoudend materiaal, bestratingsmateriaal, (tuin-)hekwerk, zand en grond, bielzen en autobanden. Dergelijk afval kunt u tegen betaling bij een particuliere inzamelaar aanbieden.

Meer informatie over de regelgeving rond huisvuil, grof huisvuil, glas, papier, snoeihout, enz.
Meld illegaal plaatsen grof huisvuil
Wanneer u getuige bent van het plaatsen van grof huisvuil of (bouw)puin aan de openbare weg, bel dan de gemeente, telefoonnummer (0252) 343737 of mail uw melding aan klachten@noordwijkerhout.nl onder vermelding van illegaal plaatsen grof huisvuil. U kunt ook gebruik maken van het klachtenformulier.