CWI zet in op branchegerichte actieweken

18/02/2008 13:26


Centrum voor Werk en Inkomen


Krappe arbeidsmarkt vraagt om gezamenlijke actie

CWI gaat samen met UWV, gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra de aandacht van werkzoekenden vestigen op baan- en scholingsmogelijkheden in branches die met tekorten kampen. Tussen 25 februari en 9 mei 2008 stellen de samenwerkende partijen wekelijks een nieuwe branche centraal, te beginnen met de horeca. De Brancheweken richten zich onder meer op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals 45-plussers en langdurig werklozen. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan.

Tijdens de Brancheweken worden er op diverse CWI's activiteiten georganiseerd om vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen. Het gaat hier onder meer om banenmarkten, branchedagen, workshops, bedrijfsbezoeken en 'speedmeets' tussen werkgevers en werkzoekenden. Een actieweek gericht op jongeren zal ook deel uitmaken van het programma.

De branches waar de actie zich de komende weken op gaat richten zijn: horeca, bouw, techniek, productie & industrie, transport & logistiek, beveiliging, bewaking & geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening, ambachten, detailhandel en zorg.

De eerste brancheweek - van 25 tot en met 29 februari - staat in het teken van de horeca. Vanwege het sterke verloop van personeel in deze sector ontstaan jaarlijks tussen de 80.000 en 90.000 vacatures. De horeca kampt met een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel. Daarnaast is er veel vraag naar laaggeschoolde medewerkers, bijvoorbeeld in de fastfoodsector.

http://www.werk.nl