Politie Midden- en West Brabant

Overvallen Waspik en Oudenbosch in Bureau Brabant

OOSTERHOUT NB, 24 februari 2008

Overvallen Waspik en Oudenbosch in Bureau Brabant

Komende week besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan een overval met gijzeling in Waspik en een overval op een woning in Oudenbosch.

Waspik
In de vroege ochtend van maandag 24 december 2007 tussen 02.30 en 05.30 uur, wordt in Dongen de bedrijfsleidster van een Aldi supermarkt in Waspik, in haar eigen huis overvallen. In die nacht staan er plotseling drie mannen in haar slaapkamer en zij wordt door een van de overvallers met een vuurwapen bedreigd. Haar vriend wordt door een van de overvallers getapet. De vrouw en haar vriend moeten hierna met de drie mannen mee naar de Aldi supermarkt in Waspik. Tijdens de rit naar de supermarkt wordt de man in de kofferbak van de auto geduwd. De drie overvallers nemen uit de supermarkt het geld mee. De eigenaresse van de supermarkt en haar vriend worden in een auto in Udenhout gedumpt waarna de drie overvallers ervandoor gaan.

Oudenbosch
Op donderdagochtend 3 januari 2008 omstreeks 09.15 uur wordt een vrouw in haar woning in Oudenbosch overvallen door twee mannen. De vrouw wordt door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen en zij moet geld en sieraden afgeven. Na de overval vluchten de twee mannen

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 25 februari 2008 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 26 februari om 17.00 uur.

Auteur: Willem van Hooijdonk