Ingezonden persbericht


Vale sluit overeenkomst voor referentieprijs van fijn ijzererts voor 2008 met China Steel Corporation.

RIO DE JANEIRO, Brazilië, February 25/PRNewswire-FirstCall/ --

Companhia Vale do Rio Doce (Vale), 's werelds grootste producent van ijzererts heeft de onderhandelingen over de prijs voor fijn ijzererts voor 2008 afgerond met China Steel Corporation, de grootste Taiwanese staalfabrikant.

Als resultaat van deze onderhandelingen zijn de ijzerertsprijzen voor Southern System Fines (SSF), FOB Tubarao, met 65% verhoogd in vergelijking met 2007. Tegelijkertijd is overeengekomen dat voor de prijs van fijn ijzererts van Carajas (SFCJ) wegens de erkende superieure kwaliteit in 2008 een toeslag zal gelden van US$ 0,0619 per droge metrische ton Fe-eenheid boven de prijs van SSF.

De nieuwe referentieprijs voor 2008 per droge metrische ton Fe-eenheid bedraagt dus US$ 1,1898 voor SSF en US$ 1,2517 voor SFCJ.

De omvang van de prijsverhoging voor 2008 is een weergave van de aanhoudende krapte op de internationale ijzerertsmarkt.

Prijsovereenkomsten voor ijzererts met grote kwaliteitsbedrijven en traditionele klanten, zoals China Steel Corporation, onderstrepen de waarde die wij hechten aan het systeem van standaardprijzen, met respect voor het belang van langetermijnrelaties en het vertrouwen dat bij deze onderhandelingen is betrokken.

Vale versterkt de belofte aan haar klanten door aanzienlijke middelen te investeren in uitbreiding van productiecapaciteit. Ondanks de scherpe toename in investerings- en bedrijfskosten is het bedrijf tussen 2001 en 2007 erin geslaagd de ijzerertsproductie jaarlijks met gemiddeld 14,1% uit te breiden. Momenteel ontwikkelen wij projecten voor toevoeging van productiecapaciteit voor ijzererts van hoge kwaliteit, zodat wij kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten. Het is ons doel om aan het einde van 2012 een jaarlijkse productiecapaciteit van 450 miljoen metrische ton te hebben. Daarvoor zal aanzienlijk moeten worden geïnvesteerd in nieuwe mijnen en expansie van onze spoorweg- en haveninfrastructuur.

Website: http://www.vale.com

Source: Vale

Roberto Castello Branco, roberto.castello.branco@vale.com, of Alessandra Gadelha, alessandra.gadelha@vale.com, of Patricia Calazans, patricia.calazans@vale.com, of Theo Penedo, theo.penedo@vale.com, of Marcus Thieme, marcus.thieme@vale.com, of Tacio Neto, tacio.neto@vale.com, allen bij Vale, +55-21-3814-4540