NEN


Thema Bouwnormalisatiemiddag 2008: Kunnen Bouwbesluit-normen eenvoudiger?

NEN heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid tot vereenvoudiging van de normen die in het Bouwbesluit staan vermeld. Dit onderzoek gebeurde gelijktijdig met het onderzoek van de Commissie Dekker naar de mogelijkheden om de bouwregelgeving verder te vereenvoudigen, De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens de Bouwnormalisatiemiddag op 26 februari 2008 in theater De Veste in Delft.

NEN heeft onderzocht of en op welke wijze normen begrijpelijker, duidelijker en makkelijker hanteerbaar gemaakt kunnen worden. Veel organisaties en ondernemingen uit de bouwwereld hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Tijdens de Bouwnormalisatiemiddag worden alle bevindingen, mogelijkheden en suggesties op een rij gezet.

Divers programma
Het eerste gedeelte van de middag gaat de aandacht uit naar het onderzoeksproject 'Vereenvoudiging normen' en de opmerkingen en suggesties van mensen die deze normen gebruiken. Daarna vertelt NEN wat het plan is om de normen eenvoudiger in het gebruik te maken. Na de pauze wordt het programma luchtiger. Een 'insider' vertelt waarom normen steeds dikker worden. Daarna geeft een 'outsider' een workshop over (on)leesbare normtaal, met herkenbare voorbeelden. Ten slotte volgt een discussie met alle deelnemers over de uitdagende stellingen die door de sprekers zijn aangedragen.

Kortom, een actueel en interessant programma voor iedereen die de normen in het kader van het Bouwbesluit moet toepassen.

Voor meer informatie over deze middag, de resultaten van het uitgevoerde onderzoek en de aanmeldingen: www.nen.nl (special Bouw NormalisatieMiddag)
http://www2.nen.nl/nen/servlet/dispatcher.Dispatcher?id=249137

De kosten voor deelname zijn EUR 285,-,.