Ingezonden persbericht


Herinnering

Nederland tegen terrorisme!

Spreker: Tjibbe Joustra

Kringbijeenkomst VNO-NCW Rotterdam

Dinsdag 26 februari 2008, 17.00 - 19.00 uur
Stadion Het Kasteel van Sparta, Spartapark Noord 1 in Rotterdam

Geachte heer/mevrouw,

Graag herinneren wij u aan onze netwerkbijeenkomst op dinsdag 26 februari 2008. De heer mr. T.H.J. (Tjibbe) Joustra, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, is dan onze gast.

Tjibbe Joustra (1951) is jurist en startte zijn loopbaan op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In 1987 werd hij op dit departement benoemd tot secretaris-generaal, een functie die hij tot eind 2001 bekleedde. Daarna werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV. Het UWV verzorgt de uitvoering van sociale zekerheidswetten, zoals WAO en WW. Sinds april 2004 is hij als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) verantwoordelijk voor de coördinatie van de terrorismebestrijding in Nederland.

Na de aanslagen in New York en Madrid is het duidelijk dat de Westerse samenleving doelwit is van terroristische aanslagen. Tjibbe Joustra zal tijdens onze bijeenkomst ingaan op verschillende onderwerpen met betrekking tot zijn gevoelige maar belangrijke terrein. Welke partijen spelen een rol? Hoe zijn de coördinatie en regie geregeld? Ook gaat hij in op het algemene dreigingsniveau en de activiteiten richting bedrijven, in het bijzonder het Alerteringssysteem Terrorismebestrijding. Dit waarschuwingssysteem is speciaal gericht op specifieke sectoren zoals waterbedrijven en de financiële sector. Aan de orde komt ook de belangrijke vraag hoe wij als bedrijfsleven kunnen omgaan met de dreiging van terrorisme! Voor Rotterdam met zijn wereldhaven en andere vitale infrastructuren is terrorismebestrijding zeer belangrijk.

De NCTb is aangesteld om de samenwerking tussen de ongeveer twintig instanties die betrokken zijn bij terrorismebestrijding te verbeteren. De Coördinator is verantwoordelijk voor de analyse van (inlichtingen-) informatie, de beleidsontwikkeling en de regie over te nemen beveiligingsmaatregelen bij de bestrijding van terrorisme. De NCTb en zijn medewerkers vallen onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Bok de Korver lounge van Stadion Het Kasteel van Sparta. Bij het stadion is voldoende parkeergelegenheid. U kunt zich aanmelden met het bijgevoegde antwoordformulier of door het beantwoorden van deze e-mail.. Mocht u nog vragen hebben over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Erna Verschuur of ondergetekende. Het bestuur van VNO-NCW Rotterdam hoopt u te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Cees Pille,
secretaris VNO-NCW Rotterdam

VNO-NCW West
Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag
Postbus 93073, 2509 AB Den Haag
T 070 349 08 24
F 070 349 08 08
E Verschuur@vno-ncwwest.nl
I www.vno-ncwwest.nl