Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Bijeenkomst PvdA-vrouwen op dinsdag 26 februari

WMO en Wonen

Na een succesvolle avond over WMO en Vrouwen in november, organiseren de PvdA Vrouwen nu een avond over de WMO en Wonen. Welke invloed heeft de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op het dagelijks leven? De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 februari in De Ripper, Ripperdastraat 13a in Haarlem en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is begin 2007 ingevoerd. Deze wet moet er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Deels kunnen we de gevolgen al waarnemen van het invoeren van de WMO. Een groot deel zal in 2008 vorm gaan krijgen doordat dan het zogenaamde 'brede beleid' wordt vastgesteld en ingevoerd.

Na een praktijkvoorbeeld over de combinatie van wonen en welzijn, gaan we met elkaar in debat over de vraag wat er nodig is om WMO en Wonen een succes te laten zijn. Voor wonen is meer nodig dan alleen steen. Wat zijn de belangrijkste doelgroepen en wat zijn hun belangen. Willen ouderen in hun buurt blijven wonen en hoe verbeter je de leefbaarheid in de wijk. Wat zou er in Haarlem kunnen en waar liggen de kansen? Kortom, wat is de samenhang tussen wonen, welzijn en zorg?

In een interactieve bijeenkomst willen de PvdA-vrouwen het daar met leden en belangstellenden over hebben. Zonodig zullen de uitkomsten gebruikt worden bij de invoering van de WMO. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 februari in De Ripper, Ripperdastraat 13a in Haarlem en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

*** EINDE PERSBERICHT ***