Gerechtelijke organisatie

Inhoudelijke behandeling zaak rond loverboys en drugssmokkel

Breda, 11 februari 2008 - Op dinsdag 26 februari a.s. om 9.00 uur start bij de rechtbank Breda de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen zeven verdachten (loverboys, drugssmokkel) i.v.m. de Tilburgse vrouw die in de Dominicaanse Republiek een straf uitzit voor drugssmokkel. Voor de behandeling van deze zaak zijn vooralsnog 7 zittingsdagen uitgetrokken.

De zitting is in beginsel openbaar. Publiek en pers dienen er echter rekening mee te houden dat het aantal plaatsen in de zittingszaal en op de publieke tribune beperkt is. In verband met die beperkte ruimte wordt alle pers (dus ook schrijvende pers en tekenaars) verzocht zich vooraf aan te melden. We ontvangen die aanmeldingen graag uiterlijk op vrijdag 22 februari om 12.00 uur.

Film- en geluidsopnamen zijn mogelijk van de opkomst van de rechtbank, de voordracht van de tenlastelegging, het requisitoir en het pleidooi, dit laatste voor zover de advocaten daartegen geen bezwaar hebben. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal bij meerdere aanmeldingen voor opnamen een poolregeling moeten worden afgesproken. Het maken van foto's is alleen mogelijk van de opkomst van de rechtbank en de voordracht van de tenlastelegging. Er mogen geen opnamen worden gemaakt van de verdachten.

In het publieke gedeelte van het gebouw is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Voor eventuele interviews met bij de zaak betrokkenen zijn op aanvraag aparte ruimtes beschikbaar. Twee perskamers zijn als werkruimten beschikbaar.

Meer informatie en aanmeldingen: rechtbank Breda, Communicatie, Eefje van den Broek of Irene Verspeek, tel. 076-5311797, e-mail communicatie.breda@rechtspraak.nl.

Zie voor de regels t.a.v. media in gerechten ook de Persrichtlijn gerechten 2003.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 11 februari 2008 Naar boven