Politie Rotterdam Rijnmond


* ROTTERDAMSE ZAKEN IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM-RIJNMOND - In het TV-programma van de AVRO op Nederland
1 wordt dinsdagavond 26 februari ondermeer aandacht besteed aan twee zaken die spelen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Berovingen
Bij het metrostation Oostplein is vrijdag 4 januari 2008 omstreeks kwart voor vier een 28-jarige jongen van zijn gouden ketting beroofd. Dinsdag 29 januari rond drie uur gebeurde ditzelfde bij een 84-jarige vrouw. Zij liep samen met haar 80-jarige nicht in hetzelfde metrostation toen ook bij haar de gouden halsketting op een ruwe manier van haar nek werd getrokken. De politie gaat er van uit dat het beide keren om dezelfde twee daders gaat. In de uitzending zullen foto's worden getoond van de daders.

Het signalement van de daders luidt:
Dader 1: een man met een negroïde uiterlijk, tussen de 22 en 27 jaar oud, ongeveer 1.89 tot 1.90 lang, een stevig postuur me een bolrond gezicht. Hij droeg een licht zwart snorretje en had opvallend dikke lippen. Hij was gekleed in een zwarte jas met capuchon, met daaronder een wit petje met ronde blauw/zwarte strepen, en een witte trui met capuchon. Het petje en de capuchons had hij over zijn hoofd getrokken. Verder was hij gekleed in een blauwe spijkerbroek met op zijn billen een witte tekst over de gehele breedte. Hij droeg witte sportschoenen. De kledingstijl van de dader werd beschreven als 'hiphop'.

Dader 2: eveneens een negroïde man, van tussen de 22 en 27 jaar oud. Hij ook ongeveer 1.80 tot 1.90 lang en had een normaal postuur. Hij droeg een groene muts, een groen geruite jas tot net over zijn middel met een capuchon. Hij droeg lichte sportschoenen.

Dodelijke schietpartij
Op dinsdag 8 januari werd tussen kwart voor drie en drie uur in de Hendrik Sorchstraat in Rotterdam-West een 38-jarige man neergeschoten. Hij liep van zijn huis naar zijn auto toen hij op de speelplaats bij een druk kinderdagverblijf werd aangesproken door twee mannen. Niet veel later is het slachtoffer door één van hen in zijn auto neergeschoten. De man overlijdt nog diezelfde avond aan zijn verwondingen.

Het signalement van deze twee daders luidt: Dader 1 : een man van ongeveer 25 a 30 jaar oud, ongeveer 1.70 lang. Hij heeft een breed, krachtig postuur, hij droeg kort zwart haar en had een donkere honkbalpet op.
Dader 2 : eveneens een man, iets langer dan 1.70, ongeveer 30 jaar oud. Hij had kort golvend zwart haar.
De beide dader reden in een grijs/groene of grijs/blauwe Opel Astra hatchback. Een ouder model uit 1998.

De politie is opzoek naar getuigen van deze schietpartij en naar mensen waarmee het slachtoffer contact had of zaken deed. De politie is met name geïnteresseerd in informatie over de combinatie van de mannen met de auto. In alle gevallen kan, indien men over informatie beschikt, contact worden opgenomen met de politietiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De uitzending wordt woensdagmiddag herhaalt op Nederland 2. De beelden van de verdachten zijn ook te zien op www.opsporingverzocht.nl.