Gemeente Oldebroek


College en inwoners Noordeinde in gesprek over voorzieningen voor de jeugd

Nieuwe serie dorpsgesprekken gestart

Hoeveel inwoners heeft Noordeinde? Met die vraag gaf wethouder Veldhoen vorige week donderdag de aftrap voor de nieuwe serie dorpsgesprekken. Het antwoord op zijn vraag staat in het Dorpsplan Noordeinde 2008 en dat hadden de aanwezige inwoners allemaal gelezen. Zo'n 30 inwoners kwamen naar dorpshuis 't Noorderhuukien voor het gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Ook de gemeenteraad en de politie waren vertegenwoordigd. In een goede sfeer praatten college en inwoners met elkaar over thema's als voorzieningen voor de jeugd, het gebruik van de defibrillator (AED) in het dorpshuis en gevaarlijke verkeerssituaties.

Ontwikkelingen
Dorpscontactambtenaar Frans Hoogenraad praatte de inwoners van Noordeinde bij over de ontwikkelingen in hun dorp. Hij vertelde onder meer over de uitgifte van drie bouwkavels, de aanleg van het fietspad van Elburg naar Noordeinde en de ideeën over het opknappen van de omgeving van 't Noorderhuukien. Ook blikte hij terug op de afspraken die het college vorig jaar maakte in het dorpsgesprek en gaf hij aan welke actiepunten de gemeente inmiddels heeft afgerond.

Presentaties
Ook de Belangen Gemeenschap Noordeinde (BGN) kwam in het dorpsgesprek aan het woord. Voorzitter Gerton Huisman gaf aan waar de BGN zich zoal mee bezighoudt. Zo vertelde hij over de gesprekken voor een nieuwe trefplaats voor de jeugd, het onderhoud van het dorpshuis en de ontwikkelingen rond de uitbreiding van Kampen. De gemeente verzorgde ook een aantal presentaties. Lia Kleijer, communicatiemedewerker, vertelde waarom de gemeente een respectcampagne start en hoe die campagne er uit ziet. Teun van Noorloos, beleidsmedewerker jeugd en onderwijs, gaf uitleg over het jeugdbeleid van de gemeente. Zijn presentatie liep over in een rondetafelgesprek. Daar schoven verschillende inwoners, de BGN en de gemeente aan voor een gesprek over de vraag: welke mogelijkheden voor ontspanning zijn er voor de jeugd in Noordeinde. De inbreng van het panel én de zaal maakte van het rondetafelgesprek een levendige discussie.

Vragen aan het college
Na de pauze was het de beurt aan het college. De wethouders Veldhoen, Klein en Maat gaven antwoord op de vragen van de inwoners en gingen daarover met hen in gesprek. De vragen gingen onder meer over het gebruik van de defibrillator (AED), het overvliegen van helikopters van defensie, de verkeerssituatie rond de school en de verharding van de bermen. Het college maakte een aantal afspraken met de inwoners van Noordeinde. Deze afspraken worden opgenomen in een verslag van de avond. Iedereen die bij het dorpsgesprek aanwezig was, krijgt dit verslag toegestuurd.

Volgende dorpsgesprek
Op donderdag 27 maart a.s. is het volgende dorpsgesprek. Dan bezoekt het college Wezep Noord Oost.