Politie Groningen

Dinsdag 26 februari 2008

Provincie Groningen, 26-02-2008

Groningen: diefstal bedrijventerrein

Vanaf een bedrijventerrein aan de Gotenburgweg in Groningen zijn in het afgelopen weekend een zestal RVS doelpalen weggenomen. Ook werd een aantal zeecontainers opengebroken waaruit diverse goederen werden weggehaald. De vermoedelijke daders kwamen het terrein op door een hekwerk open te knippen. De schade is aanzienlijk. De politie zoekt getuigen van de kraak.

Groningen: onder invloed door rood

Op de Oosterhamrikkade in Groningen heeft de politie maandagavond een 35-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. De vrouw reed met haar auto door het rode licht. Bij aanhouding bleek bovendien dat de vrouw gedronken had. Een ademanalyse gaf aan dat zij ruim 1,5 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw kreeg een boete opgelegd en haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: autokraker op heterdaad

Op de Esdoornlaan in Groningen heeft de politie een 31-jarige Stadjer opgepakt. Getuigen zagen dat de man in een auto aan het inbreken was en er vervolgens op een fiets vandoor ging. Na een korte zoektocht troffen agenten de verdachte aan in het bezit van een tweetal tassen. De verdachte kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van de tassen. Na onderzoek bleek dat de tassen uit de opengebroken auto kwamen. De verdachte is ingesloten voor het onderzoek. Hij bleek bovendien nog in het opsporingsregister te staan en 11 straffen tegoed te hebben.

Groningen: bedreiging en vernieling

Op de Dirk Huizingastraat in Groningen heeft de politie twee mannen uit de stad Groningen aangehouden. De beide verdachten hadden bij de woning van een ex vriendin problemen gemaakt. Daarbij werd een deur van de woning vernield en werd de 17-jarige ex-vriendin met een mes bedreigd. Op aanwijzing van getuigen konden de beide 20-jarige verdachten worden opgepakt. Ook het mes waarmee zij de vriendin hadden bedreigd werd op straat aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor een verder onderzoek.

Uithuizermeeden: gordelcontrole

Tijdens een gordelcontrole in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden hebben acht automobilisten een bekeuring gekregen. Eén automobilist kreeg bovendien een waarschuwing voor scheurtjes in de banden.

Uithuizen: crossmotor op de openbare weg

Een 15-jarige jongen uit Zandeweer is maandagmiddag betrapt door de politie. De jongen reed op zijn crossmotor over de Oude Tilsterweg en door het naastgelegen natuurgebied. Aangezien de crossmotor niet verzekerd is, mag deze niet op de openbare weg rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: bouwvoertuigen vernield

Onbekenden hebben aan het Oostereinde in Winschoten diverse vernielingen aangericht. Op die locatie stonden meerdere kranen en een shovel. Van de voertuigen zijn ruiten en spiegels vernield. De vernielingen zijn vermoedelijk afgelopen weekend gepleegd. De politie heeft gelijk een buurtonderzoek gehouden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Sellingen, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 280, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apel, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1100, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wehe den Hoorn, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 518, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Uithuizen, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 439, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.