Gemeente Deventer

Kloostertuin wordt gebruikt voor speeluur

De werkzaamheden in verband met de herinrichting van de Bagijnenstraat en het speelplein zijn nu een paar weken in volle gang. Voor de kinderen van de Hagenpoortschool betekent dit dat ze niet meer buiten, op de oude speelplaats of het plein van de Bagijnenstraat kunnen spelen.

De uitvoering van de werkzaamheden is in fasen gesplitst. Voor deze methode is gekozen, omdat de dagelijkse activiteiten in de Bagijnenstraat dan zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze hadden te maken met het verplaatsen en aanpassen van de waterleidingen in het gedeelte van de Bagijnenstraat tot en met de ingang van de parkeerkelder.

Binnenkort verplaatsen de werkzaamheden zich naar het plein van de Bagijnenstraat, direct vóór de Hagenpoortschool. Ook hier worden gas-, elektriciteits- en waterleidingen verlegd.

Gevolgen voor kinderen Hagenpoortschool

Nu de werkzaamheden zich verplaatsen, kan het schoolplein van de Hagenpoortschool niet langer intact blijven. De speelplaats wordt afgebroken en de leilindes worden verwijderd. Voor de kinderen van de Hagenpoortschool is er in deze fase in de directe nabijheid van de school geen buitenspeelplek meer.

Tijdelijk gebruik Kloostertuin

In overleg met de leiding van de Hagenpoortschool heeft de gemeente gezocht naar alternatieve locaties, waar de kinderen buiten kunnen spelen. Voor de oudere kinderen is een tijdelijke speellocatie gevonden in de Kloostertuin. In de periode tussen 4 maart en 25 april 2008 spelen de kinderen dagelijks van 10 tot 11 uur in de tuin. Ze worden tijdens de wandeling van en naar de school altijd begeleid door medewerkers van de Hagenpoortschool.

Publicatiedatum: 26-2-2008
foto van glijbaan

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 26 februari 2008