Politie Haaglanden

Persberichten 25 februari

Haaglanden, 25-02-2008

Vermist: moeder met drie kinderen
Den Haag De politie is op zoek naar een 38-jarige Haagse moeder die samen met haar drie kinderen die sinds zondagmiddag 24 februari 16.00 uur vermist is. Haar dochters uit een eerder huwelijk (Shaza, acht jaar en Naza, vijf jaar) verblijven sinds enige tijd bij een gezinshuisouder. (Dit zijn pedagogisch opgeleide mensen die kinderen in hun eigen huis opvangen. Jeugdformaat is verantwoordelijk voor de gezinshuizen.)

In het kader van de bezoekregeling zag de Haagse hen in haar woning aan de Erasmusweg. Vanuit haar woning vertrok ze zondag samen met haar anderhalf jaar oude peuter, Rayan, en haar twee oudere dochters voor een wandeling. Tot op heden heeft zij de meisjes niet teruggebracht bij de gezinsouder en zijn de Haagse en haar drie kinderen spoorloos. De vrouw droeg een zwarte hoofddoek, een donkerrode jas, zwarte broek en halfhoge laarzen. Shaza droeg ook halfhoge schoenen en had haar haar los hangen. Naza droeg een roze jas en haar haar los. Rayan zat in een zwarte kinderwagen en droeg een oranje pak dat uit een geheel bestaat. Zij had geen schoenen aan.

(Her)kent u Haagse en haar kinderen, heeft u ze sinds zondagmiddag ergens gezien of weet u waar ze verblijven? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Vermiste moeder en dochters

Vriendenprijsje
Den Haag Beveiligingpersoneel van een elektronicawinkel aan de Grote Marktstraat hield zondagmiddag 24 februari omstreeks 14.00 uur een 17-jarige medewerkster aan omdat zij een laptop niet had afgerekend. Het vriendje van de caissière, een 16-jarige Hagenaar, kwam bij haar kassa een laptop en een busje schermcleaner afrekenen. Het meisje rekende alleen de schermcleaner af, maar vergat de laptop ter waarde van 2400 euro af te rekenen. Een beveiligingsmedewerker die het zag gebeuren, hield de twee aan en droeg ze over aan de politie. Tegen het tweetal werd proces-verbaal opgemaakt en hun ouders werden in kennis gesteld.

Aangehouden met vals geld
Den Haag De politie heeft zondagmiddag omstreeks half vier vijf mensen aangehouden die in een snackbar aan de Gerrit van der Veenlaan probeerden te betalen met een vals biljet van vijftig euro. Surveillerende politieagenten werden op straat aangesproken door een medewerker van de snackbar. Deze man vertelde de agenten dat de vijf in de Lisztstraat liepen en daar kon de politie de verdachten Haagse meisjes van 16 en 17 jaar en Hagenaars van 17, 27 en 34 jaar - even later aanhouden. Een van hen had inderdaad een vals briefje van vijftig euro op zak. De politie onderzoekt de zaak.

Flinke borrel
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar werd maandagmorgen omstreeks 02.30 uur aangehouden, omdat hij met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zat. Agenten controleerden de man op de Kalvermarkt en lieten hem een blaastest doen, waarop hij werd aangehouden. Bij de ademanalysetest op het politiebureau blies hij 515 ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens vernielen bushokje
Den Haag Op aanwijzingen van een getuige achterhaalde de politie zondag 24 februari om 20.00 uur drie jongens die op de Erasmusweg een steen tegen een abri hadden gegooid. De jongens (12 en 13 jaar uit Den Haag en Barneveld) kregen een Halt-verwijzing.

Man bekrast autos
Den Haag Een 38-jarige man uit Rijswijk bekraste zondag 24 februari om 21.50 uur een drietal autos aan de Garderenstraat. Getuigen zagen hem wegrijden in een auto en gaven het kenteken door aan de politie. De man werd aangehouden en zit nog vast voor verhoor.

Snelheidscontrole
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Professor B.M. Teldersweg werden zondag 24 februari tussen 11.00 uur en 12.00 uur 19 bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Een 36-jarige Hagenaar spande met een snelheid van 114 km/uur de kroon. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Baldadigheid
Leidschendam De politie hield op zondag 24 februari omstreeks 03.00 uur op de Heuvelweg drie Leidschendammers (18 en 19) aan voor baldadigheid. De mannen vernielden tussen het winkelcentrum Leidsenhage en het politiebureau straatmeubilair. Aan het politiebureau bleek dat een 18-jarige zich niet aan de vernielingen had schuldig gemaakt. Twee jongens werden bekeurd. Niet veel later, omstreeks 04.30 uur, probeerde een 19-jarige Leidschendammer een lamp nabij een monument in de Venestraat te vernielen. Toen dit niet lukte, leefde hij zich uit op een verkeersbord. Hij wist het bord om te draaien en scheef te trekken. De jongen maakte deel uit van een groepje van drie personen. Terwijl hij de vernielingen pleegde stonden de anderen toe te kijken. Ook deze Leidschendammer kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Scooter onderuit
Maasdijk Een 35-jarige bestuurder uit De Lier en de passagier van een scooter ging zondag 24 februari om 23.00 uur onderuit op de Oudendijk. De ambulance vervoerde de bestuurder naar het ziekenhuis met letsel aan het gezicht en vermoedelijk een lichte hersenschudding. Ze kwamen van een feestje en de bestuurder had alcohol gedronken. In het ziekenhuis nam een politiearts een bloedmonster om de hoeveelheid alcohol te bepalen.

Bromfiets snijdt fietser af
s-Gravenzande Een 16-jarige fietser uit Barneveld reed zondag 24 februari om 00.30 uur over de Groeneweg in de richting van Naaldwijk. Van achteren kwam er een scooterrijder aan, die hem op hoge snelheid inhaalde en de weg afsneed. De jongen schok en viel. De scooterrijder bekommerde zich niet om de jongen en reed door. De Barnevelder hield een dik oog en schaafwonden aan het ongeval over. De politie is op zoek naar de scooterrijder. Heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de bestuurder van de scooter? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook op nummer 0800-7000.

Bejaarde vrouw mishandeld
Delft Een 73-jarige vrouw uit Delft is zondag 24 februari om 19.05 uur in een bus op het Stationsplein mishandeld door een onbekende man. De vrouw stapte net in een bus, toen een man voor haar woorden kreeg met de buschauffeur. De man wilde niet betalen voor de busrit en werd kwaad. Toen hij zich omdraaide om de bus weer te verlaten, pakte hij de 73-jarige vrouw die vlak achter hem stond bij haar nek vast en duwde hij haar opzij. De vrouw viel met haar schouder stegen een handgreep aan. De verdachte is 1.80 m. lang, heeft een breed postuur, een afrokapsel en droeg een donkere lange jas tot aan zijn knieën. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de politie Delft op 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook op 0800-7000.

Winkeldieven met dorst
Delft Een 46-jarige man uit Delft is zondag 24 februari om 12.35 uur in een supermarkt aan het Bastiaansplein betrapt op winkeldiefstal. Het personeel zag hoe de man twee vaten bier van ieder vijf liter achter de kassa zette. De verdachte liep hierna naar de kassa en rekende daar elf blikjes bier af. Vervolgens pakte hij de twee biervaten vanachter de kassa en wilde hij de winkel verlaten. Hierop hield het supermarktpersoneel de man aan. De man zit nog vast op het politiebureau. Drie kwartier na dit voorval, kon de politie opnieuw een winkeldief ophalen in de supermarkt. Een 42-jarige man uit Delft werd door het winkelpersoneel betrapt op diefstal. De man nam een fles drank weg en werd hierop aangehouden door het personeel. Ook deze verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod van een jaar.

Opnieuw zonder rijbewijs op scooter
Pijnacker-Nootdorp Surveillerende agenten hielden maandag 25 februari om 5.50 uur op de Katwijkerlaan een 26-jarige man uit Zoetermeer op een scooter aan. De man bleek na controle van zijn gegevens geen rijbewijs te hebben. Het was de de derde keer dat hij betrapt werd op rijden zonder rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.