Gemeente Schouwen-Duiveland


Mevrouw Vermeul uit Zierikzee 101 jaar

Publicatiedatum: 26 februari 2008
Datum laatst gewijzigd: 26 februari 2008


- PERSBERICHT -

Mevrouw Vermeul uit Zierikzee 101 jaar

Maandag 25 februari werd mevrouw T.H. Vermeul 101 jaar. Burgemeester Asselbergs feliciteerde haar dezelfde dag in verpleeghuis Cornelia in Zierikzee.
Mevrouw Vermeul werd geboren in Rotterdam en groeide op in een groot gezin met zeven zussen en twee broers. Toen zij negentie was trouwde ze met de heer Du Bois in het stadhuis van Rotterdam. Samen kregen zij twee zoons en een dochter. Haar man is in de oorlog verongelukt, tijdens zijn werk als instrumentmaker bij de Rotterdamse droogdokmaatschappij.
Eerst verdiende mevrouw Vermeul wat geld als arbeider in de fabriek van Jamin in Rotterdam. Na het verlies van haar man kwam zij in dienst bij de VELO maatschappij, een witgoed fabrikant in Barendrecht. 's Avonds ging zij op de brommer langs de huizen om onder meer wasmachines aan de man te brengen.
Mevrouw Vermeul schuwt het avontuur niet. Tussen 1983 en 1985 bezocht ze haar dochter nog in onder andere de Dominicaanse Republiek en Curaçao. Eens strandde zij op Miami, toen het vliegtuig geen aansluiting bleek te hebben. Zonder problemen bracht mevrouw Vermeul een nacht door in een hotel.
Mevrouw Vermeul heeft in Rotterdam in een bejaardenhuis gewoond en verhuisde in 2005 naar Duinoord in Burgh-Haamstede, waarmee ze dichter bij haar dochter kwam te wonen.

Een jaar later werd zij overgeplaatst naar de Cornelia. Hier wordt goed voor haar gezorgd en geniet zij van alle vermaak die geboden wordt. Alle liedjes zingt zij mee en ook het lezen van een roddelblaadje lukt ook zonder bril nog.
Mevrouw Vermeul heeft vijf kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en een achter-achterkleinkind.