Gemeente Roermond

VMBO-leerlingen kiezen voor feest in de Terp

Woensdag 20 februari jongstleden gingen 60 VMBO-leerlingen actief aan de slag met het project Wegwijs op het gemeentehuis georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Zij maakten concrete plannen in het kader van het thema vrije tijd. In de jeugdgemeenteraadsvergadering werd het projectvoorstel Feest in de Terp met een meerderheid van stemmen gekozen.

Plannen bedenken
De jongeren gingen onder leiding van het IPP actief aan de slag met het maken van projectvoorstellen rondom het thema vrije tijd. Ook gespreksrondes met deskundige ambtenaren en belangenorganisaties maakten onderdeel uit van het programma om zo te komen tot een goed onderbouwd projectvoorstel.

Jeugdgemeenteraadsvergadering s Middags kwamen raadsleden langs om te overleggen en de leerlingen tips te geven. De leerlingen moesten namelijk tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering onder leiding van burgemeester Henk van Beers hun projectvoorstel verdedigen! Dat is best spannend tegenover je klasgenoten en zelfs publiek op de publieke tribune. Het project dat met een meerderheid van stemmen werd aangenomen wordt ook daadwerkelijk door de gemeente uitgevoerd. Hiervoor heeft de gemeente 2500,- uitgetrokken. Een unieke kans dus om als jongere daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

Winnend project
De projectgroep met het voorstel feest in de Terp ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Deze groep wil 2 x in de maand in de Terp een feest of een andere activiteit organiseren. De winnende groep gaf aan dat de opening spectaculair wordt: Yes-R komt optreden als we winnen. Na de opening is het bedoeling dat er ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld een karaoke-avond, filmavond of talentenjacht worden georganiseerd.
Publicatiedatum: 26-2-2008 Bijgewerkt: 26-2-2008