Datum: 26 februari 2008

Oegstgeest Graffitispuiters aangehouden De politie heeft maandagmiddag 25 februari twee Oegstgeestenaren van 17 en 20 en een 18 jarige Leidenaar aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een skatebaan. Een getuige belde de politie waarna de jongens op de skatebaan aan de Lotte Stam-Beesepad werden aangehouden. De politie vond daar ook een aantal spuitbussen en nam ze inbeslag. Een aantal skatetoestellen was bespoten met gekleurde verf. De twee Oegstgeestenaren hebben bekend de graffiti te hebben aangebracht.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft maandagavond 25 februari een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de man zonder fietsverlichting rijden over de Vijf Meibrug en wilden hem een waarschuwing geven. De fiets werd direct gecontroleerd. Uit politiegegevens bleek dat de fiets in 2004 was gestolen. Volgens de Leidenaar had hij de fiets voor 20 euro gekocht van een verslaafde. De eigenaar van de fiets is inmiddels gebeld om zijn fiets op te halen.

Leiden Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie heeft in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari een 30 jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De Leidenaar reed rond 01.20 uur over de Bargelaan in het voetgangsgebied. Omdat dit met hoge snelheid zou zijn gegaan wilde een 41 jarige beveiliger bij het station en zijn collega de Leidenaar op zijn rijgedrag aanspreken en tikte op het raam. De Leidenaar reageerde hier niet op waarna de beveiliger het portier opende. De Leidenaar reed echter achteruit waardoor het portier tegen de beveiliger kwam en hij met de auto werd meegesleurd. De Leidenaar is hierna weggereden. Agenten hebben de bestuurder bij zijn woning aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag van 525 ug/l, terwijl 220 de limiet is. De beveiliger werd met diverse verwondingen over het lichaam overgebracht naar het LUMC.

Boskoop Gestolen auto aangetroffen De politie heeft maandag 25 februari een gestolen auto, een grijze BMW 525 TDS, teruggevonden op de Snijdelwijklaan. De auto bleek 20 februari in Leiden te zijn gestolen. Agenten zagen de auto dwars geparkeerd staan op de parkeerplaats bij de nieuwe sporthal. De politie doet verder onderzoek naar de diefstal en verzoekt getuigen die hebben gezien wie de auto daar heeft achtergelaten zich te melden via 0900 - 8844. Als men anoniem wenst te blijven, dan kan de informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Waddinxveen Woninginbraak Tussen vrijdagmorgen 22 en maandagavond 25 februari is ingebroken in een woning aan de Gerstakker. Men heeft het slot van de voordeur geforceerd om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werd er een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Poging diefstal uit restaurant De eigenaar van een restaurant aan de Achter de Kerk heeft maandagmiddag 25 februari een 19 jarige Gouwenaar aangehouden. De man was het restaurant binnengelopen en wilde uit de kassa geld wegnemen. De eigenaar kwam op dat moment uit de keuken en kon de Gouwenaar aanhouden en overdragen aan de politie.

Krimpen aan de Lek Overbeladen vrachtwagen De politie maakt proces verbaal op tegen een vrachtwagenchauffeur van een bedrijf uit Schiedam voor overbelading van zijn voertuigcombinatie. Agenten controleerden op de C.G. Roosweg het zware transport op deze 50 tons weg en constateerden dat de vrachtwagen een overschrijding had van meer dat 29.000 kg.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --