Gemeente Boskoop



26 02 2008

Definitief advies locatie Brede School

De stuurgroep Brede School adviseert het gemeentebestuur van Boskoop om de Brede School te vestigen naast de Plataan. Uit onderzoek is gebleken dat deze locatie beter aansluit bij de uitgangspunten van het convenant dan de locatie aan de Puttelaan. De totale kosten en de termijn waarbinnen de Brede School naast de Plataan gerealiseerd kan worden, hebben uiteindelijk de definitieve doorslag gegeven.

De stuurgroep Brede School bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente en bestuurders van de Vereniging Prostestants Christelijk Onderwijs Boskoop-Waddinxveen, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Regio Alphen aan den Rijn en Stichting R.K. Basisonderwijs De Groene Waarden. De drie betrokken scholen, de Ichtusschool, De Brug en De Zevensprong, maken onderdeel uit van deze regionale koepelorganisaties.

Na de informatieavond van 26 november 2007 is veel tijd geïnvesteerd om belangrijke onderwerpen als veiligheid, de centrumfunctie, de identiteit van de Brede School, het aantal vierkante meters en dergelijke in relatie tot beide locaties uit te werken. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat de locatie naast de Plataan beter aansluit bij de uitgangspunten van het convenant dan de locatie aan de Puttelaan, heeft dit niet direct geresulteerd in een voorkeur bij alle partijen voor één van beide locaties. De lagere kosten en het streven om een brede school voor 2010 te realiseren hebben uiteindelijk tot het advies geleid de Brede School naast de Plataan te vestigen. Een goede en veilige inpassing van de Brede School op die locatie staat daarbij voorop.

Inmiddels zijn ook het functionele programma van eisen en een plan voor de ontwikkeling, beheer en exploitatie van de Brede School door de stuurgroep vastgesteld. In deze documenten is vastgelegd hoe de scholen hun eigen identiteit behouden en op welke vlakken ze samenwerken. Het functionele programma van eisen, het beheerplan en het advies om de Brede School naast de Plataan te vestigen worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die naar verwachting in april een besluit zal nemen.