Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 26-02-2008

Fietsers gewond in het verkeer

VALTHE Op Vlintweg in Valthe raakte maandagmorgen een 57 jr. inwoner van die plaats gewond. De man fietste over het fietspad van de Vlintweg. Op de T-kruising van het fietspad met de rijbaan kreeg hij geen voorrang van een personenauto bestuurd door een 57 jr. plaatsgenoot. De automobilist had de voor hem van rechts komende fietser niet gezien. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-114765)

MEPPEL Ook op de Ceintuurbaan in Meppel kwam maandagmiddag een fietser in botsing met een auto. De 84 jr. fietser uit Wanneperveen raakte daarbij gewond. Hij kwam uit de Hugo de Grootstraat en sloeg eerst rechtsaf de Ceintuurbaan op. Plotseling bedacht hij zich echter en wilde de Ceintuurbaan oversteken. Daarbij zag hij een naderende auto over het hoofd. De 20 jr. automobilist uit Meppel kon de fietser niet meer ontwijken. Met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen is de fietser per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (08-114951)

Dure rit

PEIZE Een 46 jr. automobilist uit Roden was maandagavond na een ritje naar Groningen 960,- armer. Agenten zagen de man een verkeersovertreding maken op de Groningerweg in Peize. Pas in Groningen lukte het de automobilist te laten stoppen. Toen bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Assen. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,2 promille dat direct werd beloond met een transactievoorstel van 480,-. Als hij dit betaald voorkomt hij verdere strafvervolging. Bovendien bleek dat de man nog voor een eerdere veroordeling een boete moest betalen van 480,-. Nadat hij deze had betaald is hij met een rijverbod van vijf uur in vrijheid gesteld. (08-114968)

Kluis met gestolen busje afgevoerd

ZUIDWOLDE Een kort daarvoor gestolen bestelbus is in de nacht van maandag op dinsdag door een aantal inbrekers gebruikt om een gestolen kluis te vervoeren. Het busje werd gestolen uit een bedrijfspand aan de Industrieweg in Zuidwolde. Aan de Hoofdstraat in Zuidwolde is vervolgens ingebroken in een winkel waarbij de kluis werd meegenomen. Omwonenden werden wakker van glasgerinkel en zagen nog net een aantal mannen in het busje wegrijden in de richting van Hoogeveen. De politie stelt een onderzoek in. (08-115022)

Winkeldievegge aangehouden

EMMEN Personeel van een kledingwinkel aan het Mondriaanplein in Emmen hielde maandagavond een 15 jr. meisje uit die plaats aan voor winkeldiefstal. Het meisje had een paar beenwarmers meegenomen en rekende die niet af bij de kassa. Nadat ze door de politie was opgehaald en op het politiebureau een verklaring had afgelegd is ze weer in vrijheid gesteld. Haar ouders zijn op de hoogte gesteld. (08-114956)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield in de nacht van maandag op dinsdag een 52 jr. man uit die plaats aan op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. Tijdens een ruzie mishandelde de man zijn vrouw waarop zij de woning uitvluchtte en de politie waarschuwde. De man is ingesloten op het politiebureau. Dit geweld wordt conform de procedure Huiselijk Geweld afgehandeld.

Binnenbrand met veel rook

HOOGEVEEN In de bijkeuken van een woning aan de Swammerdamstraat in Hoogeveen vloog maandagmiddag een wasdroger in brand. De bewoonster ontdekte de brand op tijd waardoor de brandweer er snel bij was en de brand op tijd kon blussen. Naast brandschade in de bijkeuken stond ook de hele woning vol rook. (08-114899)

Beentje vast in fietswiel

HOOGEVEEN Een vierjarig meisje uit Hoogeveen raakte maandagmiddag gewond aan een been. Het meisje zat bij haar moeder achter op de fiets. Op het fietspad van de Mr. Cramerweg in Hoogeveen kwam ze met been bekneld te zitten tussen het achterwiel en een stang. De brandweer kwam er aan te pas om het meisje e bevrijden waarna ze met haar moeder in de ambulance naar het ziekenhuis van Hoogeveen ging. (08-114826)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.