Veilig Amsterdam


Stadsdeel Osdorp: Start campagne Adopteer een container

Container


* Stadsdeel Osdorp

Kijk ook bij


* Website stadsdeel Osdorp


26 februari 2008

âHet bestuur van Osdorp streeft naar een openbare ruimte die leefbaar is en waar bewoners zich prettig voelen. Ook willen we bewoners betrekken bij het veilig en leefbaar houden van de eigen woonomgeving. Daarom zijn we blij met jullie en zeker met Roman Petterson, een leerling van de Odyssee, die samen met zijn opa zorgt voor een schone buurt. Want jong geleerd is oud gedaanâ aldus Marjo Teuling.

Aanmeldingen
In totaal hebben zich 12 mensen opgegeven om een afvalcontainer te adopteren. In een feestelijke bijeenkomst hebben de deelnemers de spelregels doorgenomen: wat kunnen zij van het stadsdeel verwachten en wat verwacht het stadsdeel van deze âambassadeurs voor een schoon Osdorpâ?

Taken
De ambassadeurs houden de locatie van een afvalcontainer in de gaten en melden als er afvaldumpingen bij de afvalcontainers zijn. Van grofvuil, tuinafval, chemisch afval, elektrische apparaten of gewoon huisvuil. Het stadsdeel handelt deze melding zo snel mogelijk af. De ambassadeurs krijgen werkhandschoenen, een bezem, papierprikker, vuilniszakken om kleinere hoeveelheden afval op te ruimen.

Proefproject
Omdat deze samenwerking van de Afvalinzameling, Milieupolitie en bewoners nieuw is in Osdorp gaat het hier om een proefproject voor drie maanden in de buurten in De Aker. Daarna besluit het bestuur over eventuele uitbreiding naar andere delen van Osdorp. Het voorstel om dit project te doen is voortgekomen uit een amendement van CDA, PvdA, GroenLinks en OOZâ81. Albert Van Heijningen raadslid van het CDA en mede-indiener heeft ook een container geadopteerd.