Gemeente Moerdijk


26-02-2008: Industrieterrein Moerdijk

Sinds 1 januari 2008 is de proefperiode voor beperkte openstelling industrieterrein Moerdijk voorbij. De periode is ingegaan op 1 januari 2007. Na een onafhankelijke evaluatie heeft het Havenschap besloten een definitieve beperkte openstelling van de wegen op het terrein in te voeren. Het Havenschap heeft de zeggenschap om deze beslissing te nemen omdat het over hun eigen terrein gaat.

Voorgeschiedenis
Vanaf 1 januari 2007 zijn de toegangen tot het industrie- en haventerrein gedurende de nachtelijke uren afgesloten. Het betreft de volgende in- en uitgangen: D Entree, Westelijke Randweg, Langeweg, Keeneweg, Veerdam en Appelweg.
Alle rijwegen zijn gedurende de nachtelijke uren afgesloten door middel van schuifhekken. D Entree wordt afgesloten door een snel te sluiten en te openen poort (speedgate) maar blijft te allen tijde toegankelijk voor het verkeer.

Proefperiode
Om de werkbaarheid van de maatregelen te testen is een jaar bij wijze van proef gestart met het afsluiten van het terrein op:
* werkdagen van 00.00 uur tot 05.00 uur

* zaterdag vanaf 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur
* zondags afgesloten

De milieustraat blijft op zaterdag ongewijzigd bereikbaar. Fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze maatregelen. Wel zijn er fysieke maatregelen getroffen om te voorkomen dat motorvoertuigen de fietspaden gebruiken. De proefperiode is nu omgezet in definitief beleid.