Gemeente Heusden


Zo goed als zeker geen extra raad Timmers 26 februari 2008 Zo goed als zeker geen extra raad Timmers

De extra raadsvergadering van 26 februari, waarin de kwestie Timmers wordt besproken, gaat zo goed als zeker niet door. De coalitiepartijen hebben aangegeven dat ze niet zullen verschijnen. Daarmee wordt het minimaal vereiste aantal aanwezigen niet gehaald.

De extra raadsvergadering was op initiatief van een aantal raadsfracties uitgeschreven om de kwestie Timmers te behandelen. Dit in de verwachting dat de antwoorden op door de raad gestelde vragen tijdig beschikbaar zouden komen. Dit laatste bleek voor het college echter niet haalbaar. Het college heeft daarom aan de raad voorgesteld de behandeling van dit onderwerp te verdagen.

In een persbericht van 23 februari jl. heeft een deel van de raadsfracties (Gemeentebelangen, CDA, DMP, incl. lijst van Bokhoven en DDE-2002) verklaard dat de raadsvergadering gewoon moet doorgaan om het college de gelegenheid te verschaffen tekst en uitleg te geven over het niet tijdig beschikbaar zijn van de antwoorden. Hierop hebben de coalitiefracties vandaag gereageerd door te stellen niet bij de vergadering aanwezig te zullen zijn.

Bij wet is geregeld dat de vergadering van de raad niet mag worden geopend voordat volgens de presentielijst meer dan de helft van het aantal raadsleden aanwezig is. Wanneer vijftien minuten daarna het vereiste aantal leden nog niet aanwezig is, bepaalt de voorzitter van de raad wanneer de vergadering alsnog wordt gehouden. Geplaatst op: 26 februari 2008