Politie Haaglanden

Persberichten 26 februari

Haaglanden, 26-02-2008

Gijzeling in Team West
Den Haag - Politie Haaglanden roept woensdag 27 februari in het programma Team West bij TV West getuigen op van de gijzeling van een 15-jarige Hagenaar. De jongen werd zondagavond 30 december omstreeks 22.30 uur naar een auto gelokt waarna hij werd ontvoerd en op een afgelegen parkeerplaats ernstig mishandeld werd achtergelaten. In het programma wordt middels een reconstructie aandacht en getuigen gevraagd worden voor deze ernstige zaak. In de uitzending komt ook nog een oplichtingszaak bij een Haagse elektronicawinkel aan bod. De uitzending van Team West is woensdag na de nieuwsuitzending van 17.00 uur te zien op TV West en wordt woensdagavond en donderdag gedurende de dag nog een aantal malen herhaald. Een ieder die informatie heeft over deze twee zaken wordt verzocht om contact op te nemen met Politie Haaglanden via nummer 070-424 1500.

Eiergooiende autodief aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagmiddag omstreeks 16.30 uur een auto het Jacob Jordaensplein oprijden waarna twee jongens de auto uitsprongen en de auto tot stilstand kwam tegen een portiek. De jongens gingen er rennend vandoor, maar de agenten wisten één van hen, een 16-jarige Hagenaar, aan te houden. De auto bleek enkele minuten eerder te zijn gestolen op de van Ostadestraat. Daar werd de bestuurder van de auto, een 53-jarige Hagenaar, door een groepje jongeren in zijn auto bekogeld met eieren. Op het moment dat de man uitstapte om de jongens op hun gedrag aan te spreken, stapten twee van hen in de auto en gingen er vandoor. In een poging de auto te stoppen, werd de eigenaar van de auto enkele meters meegesleurd. De politie onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar het maatje van de aangehouden Hagenaar.

Zwerfster slaat raam in
Den Haag - Een 36-jarige dakloze vrouw richtte op 25 februari om 18.00 uur haar woede op een autoverhuurbedrijf aan de Junostraat. Politieagenten zagen dat de vrouw met een hamer de ruit van de voordeur insloeg en sommeerden haar de hamer te laten vallen. Dit deed de zwerfster waarna ze is aangehouden. Het is niet duidelijk wat de reden was van haar agressieve gedrag. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar had in de vroege uurtjes van dinsdag 26 februari beter niet achter het stuur van zijn auto kunnen stappen. Hij werd door de politie aangehouden op de Rijswijkseweg voor een alcoholcontrole en blies 640 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Hardnekkige winkeldief steelt babyspullen
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar had blijkbaar veel behoefte aan babyspulletjes, maar geen zin om ervoor te betalen. Hij werd op 25 februari om 17.30 uur in de kraag gevat bij het verlaten van een winkel aan de Dierenselaan; de verdachte was in het bezit van een tas vol gestolen babyproducten. Agenten ontdekten dat de man al zeven keer eerder was betrapt op winkeldiefstal.

Bromfietsdieven betrapt
Den Haag Twee Hagenaars van 15 en 16 jaar vielen dinsdagmorgen 26 februari omstreeks 02.45 uur nogal op omdat zij op een bromfiets zonder verlichting reden. De jongens werden op de Sirtemastraat gezien door twee surveillerende agenten die de boel niet vertrouwden en besloten het tweetal te volgen. Op de Warmoezierstraat zagen zij de 16-jarige lopen en op de Lage Nieuwstraat troffen zij de 15-jarige aan bij de bromfiets. Omdat het slot van de bromfiets verbroken was, hielden de agenten het tweetal aan. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - De politie hield op maandag 25 februari tussen 8.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Benoordehoutseweg. Van de 1514 gecontroleerde bestuurders kregen 73 personen een bekeuring voor het overschrijden van de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Bekeuring voor negeren rood licht
Den Haag - Agenten zagen op maandag 25 februari om 16.20 uur dat een bromfietser op de kruising van de Laan van Nieuw Oost-Indië het rode verkeerslicht negeerde. Tijdens een controle bleek de 24-jarige Hagenaar geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Nadat zijn vrouw het identiteitsbewijs naar het politiebureau had gebracht, kon de Hagenaar met twee bekeuringen weer naar huis.

Met slok op achter het stuur
Den Haag Een 38-jarige man uit Den Haag moest maandag 25 februari om 20.25 uur bij een alcoholcontrole op de Javastraat zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 485 ugl. De man was minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs, en daarom beginnend bestuurder. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Dronken rijden
Den Haag Surveillerende agenten hielden dinsdag 26 februari iets na middernacht een 28-jarige automobilist op de Stationsweg aan voor rijden onder invloed. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij zonder lichten reed. Uit een blaastest bleek dat de Hagenaar veel te veel had gedronken. Hij blies 625 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verdachte vuilniszak
Voorburg Een 53-jarige Voorburger vertrouwde niet dat er op maandag 25 februari omstreeks 20.00 uur een vuilniszak bij hem voor de deur aan het Jhr. Carel Sternplein stond. Omdat de reinigingsdienst op maandag niet het afval verwijdert en onbekenden de vuilniszak bij zijn woning hadden geplaatst, was de bewoner bang dat de vuilniszak mogelijk gevuld was met explosieven. Hij alarmeerde de politie, die onmiddellijk een onderzoek instelde. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. De vuilniszak bleek alleen afval te bevatten en was te vroeg en op de verkeerde plaats aangeboden.

Oefenen op parkeerplaats
Leidschendam Een 25-jarige automobilist uit Dokkum had op maandag 25 februari omstreeks 12.30 uur de parkeerplaats van het Lavendel uitgezocht om zich te bekwamen in het autorijden. De man beschikte niet over een rijbewijs en had voordat hij ging oefenen kennelijk niet goed om zich heen gekeken. Politieagenten volgden het rijgedrag van de man vanuit het politiebureau en grepen al snel in. De Dokkumer kreeg een bekeuring en moest zijn plaats achter het stuur van de auto afstaan aan een persoon met een geldig rijbewijs.

Verkeerslicht platgereden
Wassenaar Een 43-jarige automobilist uit Barcelona wilde 25 februari om 23.12 uur op het laatste moment vanaf de Leidsestraatweg de Zijdeweg opdraaien. De bestuurder kon een verkeerslicht niet meer ontwijken waardoor de paal met het verkeerslicht omknakte. Politieagenten lieten de Spanjaard blazen. Hij blies 275 ugl. De man verliet met een boete en een tijdelijk rijverbod het bureau. De schade aan het verkeerslicht zal middels de verzekering verhaald worden.

Zonder rijbewijs de weg op
Wateringen Surveillerende agenten zagen maandag 25 februari om 14.40 uur een auto slingerend over de Wippolderlaan rijden. De agenten kregen de indruk dat de bestuurder kennelijk weinig beheersing over het voertuig had. Bij het benzinestation op de Wippolderlaan gaven de agenten een stopteken. De 19-jarige vrouw uit Almere bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Inbreker in bubbelbad
Delft De politie kreeg dinsdag 26 februari de melding dat er een man op het dak van het sportfondsenbad aan de Weteringlaan liep. De man op het dak reageerde niet op het aanroepen van de agenten en verdween het pand in. De sleutelhouder liet de poltie het pand binnen, waar de agenten even later in het bubbelbad een man met in zijn ene hand een flesje bier en in zijn andere hand een sigaretje aantroffen. De agenten hielden de man aan en nadat hij zich weer aangekleed had, ging hij in eerste instantie met de agenten mee. Op het moment echter dat ze het zwembad verlieten, rende de man weg. De agenten zetten de achtervolging in en vonden hem weer achter een heg in De Roellestraat. De inbreker, een 30-jarige Delftenaar, zit nog vast voor nader verhoor.

Jongens stelen fiets
Delft Surveillerende agenten hielden maandag 25 februari om 11.55 uur twee jongens (13 en 15) uit Delft op heterdaad aan voor het stelen van een damesfiets. De agenten zagen dat de jongens op de Papsouwselaan aan een fiets stonden te morrelen. Omdat de agenten het niet vertrouwden, spraken ze het tweetal aan. De jongens bekenden dat de damesfiets niet van hen was, en de twee werden aangehouden. Nadat de jongens waren gehoord, konden ze mee naar huis met hun moeders. Beide jongens kregen een verwijzing naar Bureau Halt.

Jongen handelt in wiet
Zoetermeer De politie hield op maandag 25 februari om 21.25 uur op de Zegwaartseweg een 15-jarige jongen uit Zoetermeer aan voor het handelen in wiet. De politie was naar de Zegwaartseweg gestuurd omdat een grote groep jongeren daar verkeersborden zou vernielen. Toen de agenten ter hoogte van de Benthuizerplas de jongens zagen, kwam een van hen naar de agenten toe en vertelde dat één van de jongens uit de groep wiet probeerde te verkopen. De politieagenten zagen op de grond een zakje met wiet liggen. De 15-jarige Zoetermeerder ontkende dat hij wiet zou verkopen, maar toen een van de agenten hem fouilleerden troffen ze zes zakjes met wiet aan. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende en met een proces-verbaal op zak werd de jongen later op de avond door zijn ouders opgehaald.

Autobanden lekgestoken
Zoetermeer Onbekenden hebben in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari op meerdere plaatsen in de wijk Buytenwegh De Leyens autobanden lekgestoken. In totaal kreeg de politie tien aangiftes binnen van benadeelden. De vernielingen vonden onder meer plaats in de omgeving van de Carry van Bruggenhove. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer weten over de vernielingen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze vernielingen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer op 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.