AutoRai

Maserati presenteert de GranTurismo S

(2/26/2008)
Een jaar na de onthulling van de GranTurismo keert Maserati naar de Autosalon van Genève terug met wederom een wereldpremière: de GranTurismo S. Deze ultieme expressie van de sportiviteit van de coupé van het merk met de Drietand legt de nadruk op prestaties en rijplezier.

De nieuwe Maserati beschikt over twee nouveautés: de 440 pk sterke 4.7 V8 krachtbron en de electro-hydraulische versnellingsbak met snelle MC-Shift schakeling in een transaxle configuratie die typerend is voor high-performance sportwagens en die zo kenmerkend is voor het technische DNA van alle Maseratiâs.

De GranTurismo S maakt gebruik van het high-performance remsysteem dat in samenwerking met Brembo is ontwikkeld en dat voor de eerste keer in de autowereld is geïntroduceerd op de Maserati Quattroporte Sport GT S. Het systeem beschikt over dubbele gegoten remschijven - een legering van gietijzer en aluminium, gekoppeld aan aluminium mono-bloc 6-remklauwen met zes zuigers, resulterend in optimale remprestaties.

Aan de buitenzijde is de Maserati GranTurismo S herkenbaar aan een aantal esthetische modificaties die, hoewel discreet, uiterst effectief zijn. Daarnaast zorgen ze er voor dat het koetswerk een nog sportievere uitstraling heeft. Dit gaat overigens niet ten koste van de vloeiende lijnen van het meesterlijke ontwerp door Pininfarina.

De bekleding in het interieur met Poltrona Frau leer en Alcantara weerspiegelt de sportieve flair van de Maserati GranTurismo S; de nauwomsluitende voor- en achterstoelen onderscheiden zich door hun nieuwe ontwerp met de horizontale biezen op de zittingen en de rugleuningen.