Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bouw Confuciusplein van start

5 februari 2008

Start nieuwbouw op Confuciusplein

Dinsdagmiddag 5 februari ging officieel de bouw van start van een nieuw woonblok aan zuidzijde van het Confuciusplein. Met het slaan van een heipaal, niet de eerste maar wel een echte, werd dit heugelijke feit kracht bij gezet door Piet Dikken, wethouder stedelijke vernieuwing. Hij kreeg hierbij hulp van Jacques Thielen van woningcorporatie Far West en Michiel Schuitemaker van Kristal Projectontwikkeling.Het nieuwe kleinschalige appartementencomplex is een ontwerp van architecte Erna van Sambeek en is genoemd naar de filosoof Averroes.

piet_web_paal_kinderen.jpg (55 Kb)

Onder de genodigden waren ook omwonenden en kinderen van de Immanuelschool. Deze school zal uiteindelijk ook een plek krijgen op het Confuciusplein, in het gebouw de Nieuwe Seneca. De kinderen deden zelf verslag, filmden en stelden vragen aan allerlei mensen die bij het ontwerp en de bouw van Averroes betrokken zijn.

Tijdens de ontvangst traden de Literaire Snackbar op en het Duo Moys. Bij de borrel na afloop zorgden erwtensoep, harirasoep en Nederlandse en Marokkaanse pannenkoekjes ervoor dat de genodigden weer wat konden opwarmen na de koude buitenactiviteiten.

Op zaterdag 9 februari start de verkoop van de woningen met een verkoopmanifestatie. Kijk voor meer informatie op www.averroes.Farwest.nl. Het gaat om 44 koopappartementen met twee, drie of vier kamers, een oppervlak van 58-89 m2 en een balkon of loggia. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2009.