Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht , 26-02-2008

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Een 18-jarige man uit Utrecht is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 13.36 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Rijnkade. Daar had de 18-jarige man twee kledingstukken uit een winkel meegenomen zonder te betalen. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

UTRECHT- Een 23-jarige man uit IJsselstein is dinsdagmorgen aangehouden omdat hij agenten beledigd had.

Omstreeks 02.55 uur zagen agenten de man mobiel bellen terwijl hij in een auto over het Zandpad reed. De agenten hielden hem staande en gaven hem een bekeuring. Hierop schold de man de agenten uit, waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Inbreker opgepakt
UTRECHT- Een 34-jarige man uit Utrecht is op dinsdagmorgen op heterdaad aangehouden voor inbraak in een pand in de Oudwijkerdwarsstraat.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat er geluiden kwamen uit het pand. De politie ging ter plaatse en zag een man van het dak van het pand afkomen. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand in leegstaande woning

UTRECHT- In een leegstaande woning in de Boerhavelaan woedde maandagavond een kleine brand.

Omstreeks 22.56 uur kreeg de politie een melding over een binnenbrand in een leegstaande woning in de Boerhavelaan. De brandweer bluste de brand. Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft maandagavond een snelheidscontrole gehouden op Joseph Haydnlaan.

Tussen 15.10 en 18.00 uur werden 1693 voertuigen gecontroleerd. Veertig personen reden te hard. De automobilist met de meeste haast reed 74 km/u terwijl 50 km/uur toegestaan is.

Camper in brand

UTRECHT- In de Verlengde Hoogravenseweg stond op maandagavond een camper in brand.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding van een brand. Ter plaatse zagen de agenten een camper in lichterlaaie staan. De camper rolde uit zichzelf tegen een gebouw aan. De brandweer kwam ook ter plaatse en heeft de brand geblust. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drie keer de fout in

UTRECHT- Een 27-jarige man uit Ede is maandagavond aangehouden omdat hij drie keer de fout in ging.

Omstreeks 21.05 controleerde de politie een automobilist die op het Zandpad een geslotenverklaring negeerde. De man was bovendien in het bezit van een ongeldig rijbewijs. Omdat de man naar alcohol rook, moest hij ook nog een blaastest ondergaan. Het bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 870 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling parkeercontroleur

UTRECHT- Een 31-jarige man uit Utrecht is op maandagavond aangehouden omdat hij een parkeercontroleur mishandeld had.

Omstreeks 20.15 uur controleerde een parkeercontroleur samen met een collega parkeerbewijzen aan de Vleutenseweg. In een van de geparkeerde autos lag een ongeldig parkeerbewijs. Toen de controleur bij de auto stond, kwam een man aanlopen die vertelde de eigenaar te zijn, maar niet in het bezit van de sleutels. Even later kwam een tweede man schreeuwend aanlopen met de sleutels van de auto. De controleur vertelde hem dat hij de auto zou laten wegslepen. Hier was hij het kennelijk niet mee eens. Ondertussen waren er meerdere personen toegestroomd. De parkeercontroleur wilde de tweede man samen met zijn collega aanhouden, maar hij werd door een andere man uit het publiek geslagen. Hierdoor moest hij de tweede man loslaten, die vervolgens wegrende in de richting van de Kanaalstraat. Ondertussen was ondersteuning gevraagd en de man die had geslagen, werd aangehouden. Hij werd ingesloten op het politiebureau. De tweede man kon ontkomen.

Jonge winkeldievegges aangehouden

UTRECHT- Een 13-jarig meisje en een 14-jarig meisje, beiden uit Nieuwegein, zijn op maandagmiddag aangehouden voor een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.55 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan het Godebaldkwartier. Twee meisjes waren naar de paskamer gelopen met een aantal goederen. Toen ze kledingstukken even later teruggaven, vonden medewerkers van de winkel verschillende kaartjes van sieraden in de kledingstukken. De meisjes hadden de sieraden zonder kaartjes bij zich en werden aangehouden en overgedragen aan de politie. De ouders van de meisjes werden in kennis gesteld.

Bandendief aangehouden

UTRECHT- Een 20-jarige man uit Utrecht is dinsdagmorgen aangehouden voor het stelen van vier autobanden.

Op maandagmiddag, omstreeks 12.45 uur reden agenten over de Ankaradreef en zagen een auto zonder banden en velgen op de stoep staan. De eigenaar werd achterhaald en geïnformeerd over de diefstal van de banden. De politie startte een onderzoek en op dinsdagmorgen 10.00 uur werd een 20-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden.