Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 26-02-2008

Drie woningsnelkraken

MAARSSEN Binnen een uur tijd werden in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari in Maarssen drie woningsnelkraken gepleegd.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding van een woningsnelkraak aan de Schaepmanstraat. Ter plaatse bleek dat twee jongens met een tegel de ruit van een woning hadden vernield en vervolgens een flatscreen uit de woonkamer hadden gestolen. Getuigen meldden dat het twee jongens met donkere kleding betrof, één van hen had een muts op en één van hen was tussen de 1.70 en de 1.75 meter. Zij gingen er op een scooter vandoor.

Enkele minuten daarna kreeg de politie een soortgelijke melding op de Dr. Plesmanlaan. Ook daar was een tegel door het raam gegooid en was de flatscreen gestolen. Een getuige zag dat twee jongens er op een donkergroene scooter vandoor gingen. De bestuurder was vermoedelijk een blanke jongen. Hij had een capuchon op zijn hoofd en hij droeg een lichtkleurige broek.

Rond 02.55 uur gebeurde hetzelfde bij een woning aan het Zebraspoor. Met een tegel werd een raam vernield en ook hier verdween een flatscreen. Ook hier werden twee jongens gezien die er op een scooter vandoor gingen. Eén van de verdachten was een jongen van ongeveer 17 jaar, ± 1.73 meter en hij droeg een donkerbruine jas en een witte broek.

De politie sluit niet uit dat het in deze gevallen om dezelfde verdachten gaat, maar het kan ook zo zijn dat het twee of drie verschillende duos betreft. Aan getuigen van één van deze woningsnelkraken of aan mensen die mogelijke verdachten op hun scooter, al dan niet met een flatscreen, tussen 02.15 uur en 03.15 uur in Maarssen hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

WILNIS De politie heeft op maandag 25 februari van 20.15 uur tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de Ir. Enschedeweg gehouden. In die tijd passeerden 212 voertuigen de radar, 46 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 126 km/u.

Winkeldiefstal

MIJDRECHT Een 14-jarige jongen uit Mijdrecht werd op maandag 25 februari betrapt op winkeldiefstal. Hij werd aangehouden.

Rond 15.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Dorpstraat dat een jongen een fles parfum uit een stelling pakte en onder zijn kleding verstopte. Bij de kassa rekende hij de parfum niet af, waarop hij door de medewerker werd aangehouden. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

Bij fouillering van de verdachte werd nog een fles parfum aangetroffen. Die bleek te zijn gestolen bij een andere winkel aan de Dorpsstraat. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft op maandag 25 februari van 16.00 uur tot 17.15 uur een verkeerscontrole op de Ir. Enschedeweg gehouden. Zes automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet handenvrij bellen en één voor een onjuiste kentekenplaat op een aanhangwagen.

Dodelijk ongeval

WOERDEN Bij een ongeval op een bouwplaats kwam op maandag 25 februari een 37-jarige man uit Nieuw-Lekkerland om het leven.

Rond 09.10 uur waren bouwvakkers aan het werk op een bouwplaats aan de Albert Cuypstraat. Zij hadden op de tweede etage van een in aanbouw zijnde woning net met een hijskraan een betonnen wand van ongeveer 12 ton geplaatst. Terwijl bouwvakkers bezig waren met het plaatsen van een volgende wand, bevond de 37-jarige bouwvakker zich naast de eerste wand. Die is door onbekende oorzaak omgevallen en kwam op hem terecht. Zijn collegas kwamen direct in actie en de omgevallen wand werd met de hijskraan opgetild. Hulp aan het slachtoffer mocht echter niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Gezien de ernst van het ongeval is er ter plaatse door de recherche, door forensisch rechercheurs en door de Arbeidsinspectie een onderzoek ingesteld. De Arbeidsinspectie zet het onderzoek voort.