Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Een nieuwe structuurvisie voor Uithoorn

26 februari 2008 print
Het college van B en W heeft opdracht gegeven voor het maken van een nieuwe structuurvisie voor Uithoorn.

Dit plan geeft richting aan het gemeentelijk beleid in de komende jaren en beschrijft de toekomstige gewenste ontwikkelingen op onder meer het gebied van de ruimtelijke ordening, het verkeer en vervoer, wonen, natuur, economie, veiligheid en sociaal maatschappelijke onderwerpen. De visie wordt opgesteld in overleg met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Ook individuele inwoners en ondernemers krijgen de kans hun mening te geven tijdens inspraakrondes. De structuurvisie zal in 2009 door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Wethouder Jeroen Verheijen geeft namens B en W leiding aan het proces. In de raadsvergadering van donderdag 21 februari '08 wordt een toelichting gegeven op de aanpak.

Voor het opstellen van de visie heeft de gemeente opdracht gegeven aan het stedenbouwkundig bureau HzA Stedebouw en Landschap. In maart start het bureau met diverse interviews met vertegenwoordigers van organisaties in Uithoorn waarbij zij worden gevraagd naar hun visie op de toekomst van de gemeente. Daarnaast worden de actuele beleidsplannen meegenomen in het eerste concept. In feite komt al het beleid van de gemeente samen in de structuurvisie.

Bij de structuurvisie wordt ook een uitvoeringsplan vastgesteld met een planning van de realisatie van onderdelen van de structuurvisie. De structuurvisie is een officieel document in het kader van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening die per 1 juli 2008 in werking treedt. ^