Thermoflor bouwt 'mooiste tuincentrum van Europa' in Apeldoorn

26/02/2008 12:12

Arling Events & Media BV

De in Heerlen en het Westland gevestigde onderneming Thermoflor - gespecialiseerd in de bouw van tuincentra - gaat in Apeldoorn een nieuwe vestiging voor de Intratuin-formule bouwen. Met zijn totale oppervlakte van 9.000 vierkante meter wordt het niet alleen een van de grootste tuincentra van Nederland, ook is de nieuwe Intratuin in Apeldoorn een van de mooiste. "Het is misschien wel het mooiste tuincentrum dat er straks in Europa te vinden is", zegt Ben Boon, sales manager van Thermoflor. In ieder geval is de Apeldoornse vestiging het tuincentrum met de grootste verdiepingsvloer ter wereld, 3.000 vierkante meter. De bouw moet in maart volgend jaar zijn afgerond.

Thermoflor heeft zich de laatste jaren met succes gespecialiseerd in de bouw van tuincentra. Het bedrijf, dat zijn wortels heeft in kassenbouwer Grimbergen, bouwt momenteel internationaal aansprekende projecten. Zo wordt er gebouwd in Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Rusland en Amerika. De vooraanstaande positie die Nederland inneemt op de internationale tuincentra-markt blijkt ook uit de bouw van de nieuwe Intratuin in Apeldoorn. De nieuwbouw komt in de plaats van de bestaande Intratuin-vestiging, die overigens ook al door Thermoflor is gerealiseerd in 1993. Sales manager Ben Boon van Thermoflor is enthousiast over het Intratuin-plan. "Het is een van de mooiste centra die we ooit hebben gebouwd. De laatste tijd hebben we meer in het oog springende centra ontwikkeld, maar deze Intratuin in Apeldoorn gaat weer een stap verder." Bijzonder aan het ontwerp voor Apeldoorn is de gevelconstructie, die niet bepaald de uitstraling van een doorsnee-tuincentrum heeft. De fraaie symmetrische gevel herbergt binnenin een tweede verdiepingsvloer, over een groot gedeelte van het gebouw: liefst 3.000 vierkante meter. Die oplossing was noodzakelijk, omdat eigenaar Hendrik Vreeman wel wilde uitbreiden maar daarvoor onvoldoende grond tot zijn beschikking had. Verdiepingsvloeren zijn in de tuincentrabranche nog geen gemeengoed. Intratuin Apeldoorn verwacht echter door de installatie van roltrappen de drempel bij consumenten te hebben weggenomen om ook 'boven' een kijkje te gaan nemen.

Vooruitstrevend
Ook op andere vlakken is het nieuwe tuincentrum vooruitstrevend. De dakbedekking voldoet aan de hoogste eisen wat betreft energiezuinigheid. Ook zijn er vernieuwende brandwerende voorzieningen geïntegreerd in het tuincentrum. De bouw is momenteel van start gegaan. De voorziene opleveringsdatum ligt in het voorjaar van 2009.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.