Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 26-02-2008

Middelvinger en kopstoot

HOUTEN Het opsteken van een middelvinger resulteerde op maandag 25 februari in een kopstoot. Een automobilist werd aangehouden.

Rond 17.30 uur fietsten een 19-jarige vrouw en een 20-jarige jongeman, beiden uit Houten, over De Molen. Doordat zij naast elkaar reden, kon een 33-jarige automobilist uit Houten hen niet passeren. Hij bleef achter hen rijden. De fietser vond dat hij te dicht achter hen reed. Op het moment dat zij rechtsaf sloegen, deed de automobilist hetzelfde en hij haalde hen in. Daarbij stak de fietser zijn middelvinger naar de automobilist op. Die stopte direct, stapte uit, sprak de jongeman aan en gaf hem vervolgens een kopstoot. Daarna stapte hij in en reed weg.

Het slachtoffer liep een bult op zijn hoofd op. Hij deed aangifte van mishandeling, maar betoonde daarbij wel spijt van het opsteken van zijn middelvinger. De verdachte werd op het politiebureau ontboden. Hij bekende direct de mishandeling en gaf aan het zeer stom van zichzelf te vinden. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Man mishandeld

IJSSELSTEIN Een 51-jarige man uit IJsselstein werd op maandagmiddag 25 februari door een groepje jongelui mishandeld.

Rond 16.35 uur kreeg de politie de melding over een vechtpartij op het Hitteschild. Ter plaatse troffen zij de 51-jarige man aan. Hij zat op een bankje en had enkele verwondingen aan zijn hoofd. De man vertelde dat hij een woordenwisseling met een jongen had gehad en dat daaruit een vechtpartij met meerdere jongelui was ontstaan. Gezien zijn verwondingen wilde het slachtoffer zich eerst bij een huisartsenpost laten behandelen, voordat hij aangifte deed.

Volgens getuigen had de man ruzie gehad met een groepje jongelui. Daarbij waren over en weer klappen gevallen, waarbij de IJsselsteiner viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door meerdere verdachten geschopt. Daarna gingen de verdachten ervandoor.

De politie heeft van twee getuigen een verklaring opgenomen en stelt een onderzoek naar deze mishandeling in.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandagochtend 25 februari een verkeerscontrole op de Symfonielaan gehouden. Zes automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakte, vijf omdat zij harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 85 km/u.