Gemeente Oirschot

Nieuws over permanente bewoning van recreatieverblijven

Nieuwe werkwijze

Na overleg met de bewonersvereniging Bestwil en de commissie legalisatie Stille Wille hebben wij besloten om onze werkwijze aan te passen. En wel als volgt: wij geven iedereen de kans om eerst zijn recreatieverblijf te laten toetsen aan het Bouwbesluit. Vervolgens geven wij bewoners een advies op maat. Zo kijken wij eerst of wij overgangsrecht kunnen erkennen. Daarna kijken wij de bewoner in aanmerking komt voor een vrijstelling of voor een gedoogbeschikking óf voor beiden. De bewoner kan daarna zelf kiezen wat zij willen aanvragen. Als bewoners nog vragen hebben, kunnen zij een persoonlijk gesprek met ons aanvragen.

Indienen van een aanvraag

Iedereen heeft tot 1 juni 2008 de tijd om aan te tonen dat ze in aanmerking komen voor het overgangsrecht. Als dit niet zo is, kunnen zij een aanvraag om een gedoogbeschikking of vrijstelling indienen. Wij streven er naar om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen voor iedereen die in een recreatieverblijf woont.

Overgangsrecht

Veel mensen stellen vragen over het overgangsrecht voor de Stille Wille. Wij hebben een controle in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) uitgevoerd. Daarbij zijn wij geen recreatieverblijven tegengekomen die onder het overgangsrecht vallen. Wij sluiten niet uit dat sommige recreatieverblijven toch onder het overgangsrecht vallen. Bewoners die hier aanspraak op willen doen moeten dit dan zelf aantonen door middel van oude rekeningen, inschrijvingen enzovoorts.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de gemeentelijke website www.oirschot.nl onder `Actueel', `Recreatieverblijven'. Hier staat het aanvraagformulier, het beleid en antwoorden op de meest gestelde vragen.