Gemeente Oirschot

Vluchtelingenwerk zoekt nieuwe collegas

Zou U graag in contact komen met andere culturen? Vindt U het leuk om anderen te helpen? En heeft U af en toe enkele uurtjes over? Zou Vluchtelingenwerk dan iets voor U zijn? Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen, jong of oud, die ons leuke team willen versterken.

Wat doen we?

Vluchtelingenwerk Oirschot helpt vluchtelingen op weg in de Oirschotse samenleving. Als je nieuw bent in Oirschot, Spoordonk of de Beerzen moet je onze samenleving nog helemaal verkennen en dat kost tijd en moeite. Extra moeilijk is het wanneer je niemand kent en de Nederlandse taal je eigen taal niet is. Wij van Vluchtelingenwerk helpen hen met plezier daarbij.

In de praktijk houdt dit in dat wij Vluchtelingen helpen met een heel scala aan zaken, zoals de begeleiding bij het verhuizen en inrichten van een woning, het regelen van een huisarts, tandarts en zoeken van een school. Maar ook met het invullen van (belasting)formulieren en het kennismaken met de Nederlandse gewoonten.

Daarnaast bieden wij ook specifieke (juridische) ondersteuning zoals verlenging van verblijfsvergunning, gezinshereniging en naturalisatie.

Bent u diegene die ons en de vluchtelingen hiermee wil helpen? Ook als u interesse hebt in slechts één aspect van begeleiden bent u van harte welkom. Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met Yvonne van de Laar, 06-15855016/ 0499-571277, e-mail: vwoirschot@welzijnbest.nl