Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2008

Getuigen gezocht van aanrijding

Enschede

Omdat er onduidelijkheid bestaat met betrekking tot het wel of niet door rood rijden waardoor een aanrijding is ontstaan, is de politie op zoek naar getuigen van de aanrijding.

Maandagmorgen 25 februari werd om ongeveer 07.15 uur een aanrijding gemeld op de hoek Gronausestraat - Willem Barendszstraat - Zwarteweg in Enschede / Glanerbrug. Een 35-jarige automobilist uit Enschede kwam vanuit de Willem Barendszstraat en wilde linksaf de Gronausestraat oprijden. Hij liet een tegenligger, die vanuit de Zwarteweg over wilde steken, voorgaan. Op de kruising kwam hij daarna in aanrijding met een 40-jarige bestuurder van een bestelbus uit Diepenheim. De 35-jarige verklaarde dat hij groen licht had gehad en de 40-jarige verklaarde dat hij bij oranje de kruising op was gereden. De politie wil nu graag in contact komen met getuigen die mogelijk gezien hebben wie nu bij welke kleur van het verkeerslicht de kruising heeft overgestoken of is opgereden. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Enschede-Oost van de politie Twente via 0900-8844.

De 35-jarige automobilist is nog met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar het letsel mee bleek te vallen en hij weer naar huis kon. (08-024027)

Veelpleger aangehouden na onderzoek winkeldiefstal

Enschede

Een 41-jarige Enschedese veelplegende winkeldief is maandag de 25e februari aangehouden. Hij wordt bij justitie voorgeleid.

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek konden maandag de 25e februari twee personen worden aangehouden die ervan werden verdacht op 2 februari jl. een aantal flesjes parfum te hebben weggenomen bij een winkel op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Het gaat hierbij om een 41-jarige Enschedeër, die als veelpleger te boek staat en zijn 42-jarige Enschedese vriendin. De vriendin is na verhoor weer heengezonden, zij bleek geen aandeel te hebben gehad in deze winkeldiefstal.

De 41-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en hij zal woensdag de 27e februari in verband met zijn veelplegerschap bij justitie worden voorgeleid. (08-014000)

Man krijgt boete na beledigen parkeercontroleur

Enschede

Een 24-jarige Enschedeër heeft maandagmiddag 25 februari een boete van 220 euro opgelegd gekregen nadat hij een parkeercontroleur had beledigd.

Maandagmiddag 25 februari om ongeveer 16.00 uur werd gemeld dat twee parkeercontroleurs problemen hebben met een man op de Nijverheidsstraat in Enschede. Bij controle van een geparkeerde auto bleek dat er geen parkeerbonnetje achter de ruit van het voertuig zat en werd overgegaan tot het uitschrijven van een bekeuring. Op dat moment kwam een man aanlopen die direct begon te roepen in de richting van de parkeercontroleurs. Nadat hem de kans was gegeven om alsnog een parkeerbonnetje uit de automaat te halen, begon de man een vrouwelijke parkeercontroleur uit te schelden. Hierop is hij, een 24-jarige Enschedeër, aangehouden en behulp van ter plaatste gekomen politiemensen overgebracht naar het bureau. Aan het bureau is hij afgehoord en proces-verbaal is opgemaakt. Na overleg met justitie is hem een boete uitgereikt van 220 euro. Indien de 24-jarige deze niet betaald, moet hij op 24 april voor de rechter verschijnen. (08-024399)

Automobiliste mag rijbewijs inleveren in verband met alcoholgebruik

Enschede

Een 43-jarige Enschedese automobiliste werd dinsdagmorgen 26 februari gecontroleerd waarbij overmatig alcoholgebruik werd vastgesteld. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Dinsdagmorgen 26 februari werd om ongeveer 05.10 uur gemeld dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden op de Brinkhuisburg in Enschede. De veroorzaker was doorgereden en merk van de auto en het kenteken werden doorgegeven. Even later zagen de politiemensen in directe omgeving deze auto rijden met een lekke voorband en een beschadigde bumper.

De bestuurster, een 43-jarige Enschedese, verklaarde dat ze de bocht niet goed had kunnen nemen en tegen een stoeprand had gezeten. Bij haar werd overmatig alcoholgebruik waargenomen en daarop is de 43-jarige aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.7 promille uit en het rijbewijs van de 43-jarige is ingevorderd.

Op de plek waar de 43-jarige tegen de stoeprand had gezeten werd geen schade geconstateerd die aan derden was toegebracht. (08-024581)

Rijbewijs ingevorderd en auto inbeslaggenomen

Hengelo

Van een 48-jarige Hengeloer werd maandagmorgen 25 februari het rijbewijs ingevorderd en werd zijn auto inbeslaggenomen.

Maandag 25 februari werd om ongeveer 10.00 uur een 48-jarige Hengelose automobilist gecontroleerd op de Mozartlaan in zijn woonplaats. Zijn rijgedrag was opgevallen, reed erg hard, waarop hij aan de kant werd gezet. Bij navraag bleek toen dat de 48-jarige in een auto reed terwijl hij nog een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 4 april a.s.. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aan het bureau bleek bovendien dat hij op 15 februari jl. ook al voor hetzelfde feit was bekeurd. Hierop is na overleg met justitie besloten zijn rijbewijs in te vorderden en de auto waarin hij reed in beslag te nemen. Deze is afgesleept. De nodige processen-verbaal tegen de 48-jarige zullen worden opgemaakt. (08-024133)

Man aangehouden na vernielen ruit en poging inbraak

Hengelo

Dinsdagmorgen 26 februari werd een 50-jarige Hengeloer aangehouden die zich op dat moment in een eetgelegenheid bevond aan de Bazaar in Hengelo. Hij was binnengekomen door een ruit te vernielen.

Een getuige maakte dinsdagmorgen 26 februari om ongeveer 03.55 uur surveillerende politiemensen erop attent dat even daarvoor een ruit was vernield van een pizzeria aan de Bazaar in Hengelo. De man die de ruit had vernield was nog binnen. Ter plaatse werd inderdaad een man in de pizzeria aangetroffen en werd geconstateerd dat een ruit was vernield. De man, een 50-jarige Hengeloer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van dinsdag de 25e is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-024577)

Groot aantal fietsen vernield

Losser

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari zijn in een fietsenstalling tegenover de Maria Geboortekerk in Losser een groot aantal fietsen vernield. Politie zoekt eigenaren en getuigen.

Maandagmorgen 25 februari werd bekend dat in een fietsenstalling aan de Gronausestraat in Losser, tegenover de Maria Geboortekerk, een vijftiental fietsen vernield waren. Wielen waren omgebogen en het vermoeden bestaat dat de dader dan wel daders over de fietsen zijn heengelopen. Ondertussen is door een tweetal eigenaren dan wel eigenaressen aangifte gedaan van deze vernieling. Een van deze twee fietsen is dusdanig vernield dat hij niet meer te repareren is.

De politie is nu op zoek naar mogelijke getuigen van deze vernielingen en naar mensen waarvan de fiets ook is vernield en die nog geen aangifte hebben gedaan. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-024130)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Fleringen

In Fleringen is maandagmiddag 25 februari een geheime zender uit de lucht gehaald die uitzond onder de naam CMF.

Door het Agentschap Telecom is maandagmiddag 25 februari samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Fleringerveldweg in Fleringen. Een 20-jarige bewoner was vanuit een schuur, onder de naam CMF, op de FM band aan het zenden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en alle apparatuur is door het Agentschap inbeslaggenomen. (08-024368)

Onderzoeksteam grote brand op zoek naar getuigen

Vroomshoop

Het politieteam dat onderzoek doet naar de grote brand in Vroomshoop op zaterdag 12 januari is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Zoals bekend is er op zaterdag de 12e januari een grote brand geweest aan de Havenstraat in Vroomshoop. Bij deze brand is een aanzienlijke hoeveelheid asbest vrijgekomen dat voor de nodige overlast in Vroomshoop heeft gezorgd.

Een team van de politie Twente is nog steeds bezig met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand. Zij willen nu graag in contact komen met een aantal specifieke getuigen. Gezocht wordt naar een man van ongeveer 30 tot 35 jaar, blanke huidskleur, ongeveer 1m 80 lang die die zaterdagavond, gekleed in een spijkerbroek en een camelkleurige stoffenjas, op een damesfiets reed. Deze man heeft die avond om ongeveer 22.15 uur een beveiligingsman, die zijn ronde deed aan het Linderflier in Vroomshoop, op de brand attent gemaakt. Kort daarna heeft dezelfde beveiligingsman gesproken met een man en een vrouw aan de Havenstraat, op het moment dat de brandweer net ter plaatse was.

Het politieteam wil graag in contact komen met deze mensen en zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche van de politie Twente op het bureau in Almelo, te bereiken via 0900-8844.

Insulinespuit verloren of gestolen

Almelo

Een 9-jarige jongen uit Almelo heeft maandagmiddag 25 februari om ongeveer 15.30 uur mogelijk een insulinespuit verloren in Almelo. Ook kan het zijn dat deze is gestolen.

Maandagmiddag de 25e februari heeft een 9-jarige jongen uit Almelo een insulinespuit verloren die hij in een tas bij zich had. Ook kan het nog zijn dat de spuit uit de tas is gehaald. Samen met anderen was hij aan het spelen in het Schelfhorstpark aan de Schapendijk in Almelo. De tas met daarin de spuit stond bij een bankje bij een kunstwerk in het park. Toen hij weer weg ging werd gemerkt dat de spuit uit de tas was verdwenen.

Bij oneigenlijk gebruik kan deze spuit met name voor kinderen gevaarlijk kan zijn. De spuit zit in een blauw etui met daarop het woord "Novonordisk" . De spuit is van het merk "Novomix".

Mensen die de spuit mogelijk gevonden hebben worden verzocht deze of bij de politie dan wel bij een apotheker af te geven. (08-024452)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Daarle

Een 37-jarige automobiliste uit Daarle moest dinsdagmorgen op de kruising Dalvoordeweg / Nieuwstadweg in haar woonplaats uitwijken voor een automobilist die haar geen voorrang verleende. De veroorzaker reed door.

Dinsdagmorgen 26 februari werd om ongeveer 09.10 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising Dalvoordeweg / Nieuwstadweg in Daarle. Een personenauto was daarbij in de voortuin van een van de woningen aan de Dalvoordeweg terechtgekomen.

Bleek dat een 37-jarige automobiliste uit Daarle, rijdend op de Dalvoordeweg, geen voorrrang heeft gekregen van een personenauto die over de Nieuwstadweg had gereden. Deze personenauto was voor haar langs gereden en door vol op de rem te gaan kon zij een aanrijding voorkomen. De 37-jarige was daarop met haar auto in de slip geraakt, had een straatnaambord omvergereden en was tot stilstand gekomen in de voortuin van een van de woningen aan de Dalvoordeweg.

De automobilist dan wel automobiliste van de auto die geen voorrang had verleend, is zonder te stoppen doorgereden. Het gaat hierbij om een vermoedelijk antracietkleurige stationwagen.

De politie wil uiteraard graag in contact komen met deze bestuurder dan wel bestuurster of met mensen die weten wie deze persoon is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hellendoorn van de politie Twente, te bereiken via 09000-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-024647)

tel.: 053-4555588


---- --