Politie Limburg-Zuid

Eerste actie preventie fouilleren

Zaterdag 23 februari 2008 heeft de politie voor de eerste keer een preventief fouilleringsactie gehouden op de Wiebachstraat in Kerkrade. Bij ie actie, die door 35 politiemensen van het district Kerkrade en van het Verkeershandhanvings Team (VHT) werd gehouden, is in negen gevallen wapentuig in beslaggenomen. Dit waren enkele messen, slagwapens, een imitatie vuurwapen, een hakbijl en een zweep. In totaal zijn er 60 auto's gecontroleerd en zijn er negen processen-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van drugs. Verder heeft een van de controleerde personen nog een openstaande boete moeten betalen.

Door het VHT werden 530 blaastesten uitgevoerd en kregen zeven automobilisten een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol.
Dit voorjaar zullen nog meer van deze controles volgen.

De preventief fouilleringsacties zijn het gevolg van het feit dat het afgelopen jaar in de buurt van de Roda JC-Ring regelmatig incidenten zijn geweest, waarbij discotheekbezoekers betrokken waren. Dit heeft ertoe geleid dat de burgemeester van Kerkrade voor zes maanden het gebied als veiligheidsrisicogebied heeft aangewezen. Vervolgens heeft de officier van justitie bepaald dat zaterdag 23 februari voor de eerste keer preventief gefouilleerd zou worden.

26-02-2008, Kerkrade