Persberichten Eemland Noord, 12.25 uur.

Utrecht, 26-02-2008

Inval bij cd/dvd-piraat
SOESTERBERG - De politie heeft op maandag 25 februari in samenwerking met Stichting Brein een onderzoek in een woning ingesteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat een 54-jarige man uit

Soesterberg in illegale DVD's en CDs handelde, is op maandag een onderzoek in een woning aan de Professor Lorentzlaan gedaan.

Tijdens de huiszoeking werden ongeveer 2000 illegale dragers die vermoedelijk als bronkopie dienden en honderden blanco dragers aangetroffen. De verdachte had de beschikking over diverse computers, een professionele copybox met meerdere branders, externe harddisks en printers. Een van de computers werd ten tijde van de inval gebruikt voor
het illegaal uitwisselen van nieuwe bioscoopfilms via het programma Bittorrent.

Tegen de verdachte wordt op basis van de Auteurswet proces-verbaal opgemaakt. De in beslag genomen spullen worden vernietigd.

Verkeersongeval

EEMNES- Op de Rijksweg A27 sloeg op maandagavond een auto over de kop.

Omstreeks 22.10 uur was een 23-jarige automobilist uit Weesp, met twee inzittende een 17-jarige meisje uit Muiden en een 19-jarige man uit Almere, in de slip geraakt, toen hij moest remmen voor een auto die voor hem reed. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en rolde zes keer over de kop. De 23-jarige bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het UMC. De inzittenden zijn voor onderzoek uit voorzorg meegenomen naar het Ter Gooi Ziekenhuis Blaricum. Het voertuig is total loss verklaard.

Jerrycan

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op maandagavond is aan de Zuidwenk een man aangehouden op verdenking van diefstal.

De 48-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg had omstreeks 22.30 uur een jerrycan met schoonmaakmiddel uit het krattenhok van een bedrijf ontvreemd. Bij het verlaten van het pand was de man door een medewerker gezien, die de man hierop aanhield, waardoor de jerrycan viel. De verdachte werd even later aan de politie overgedragen en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

MAARN- Aan de Amersfoortseweg is op maandagavond een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 19.30 uur en 22.00 uur zijn 693 automobilisten gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 103 bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u.