Persberichten Eemland zuid, 12.40 uur.

Utrecht, 26-02-2008

Scootercontrole

AMERSFOORT- Tijdens een algemene scootercontrole op maandag aan de Beethovenweg heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal.

Agenten zagen de 29-jarige verdachte uit Zeist omstreeks 12.20 uur rijden, waarna hij werd gecontroleerd. De verdachte gedroeg zich nerveus en vreemd waardoor de agenten argwaan kregen. Al snel bleek dat de kentekenplaat gestolen was. Mogelijk is de snorfiets ook gestolen, maar dat moet nog worden onderzocht. Tijdens de aanhouding bleek dat de verdachte meerdere boetes had uitstaan. Hierop is de verdachte ingesloten voor verhoor.

Vernieling auto

AMERSFOORT- In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie een melding dat er aan de Bisschopsweg autoruiten werden vernield.

Omstreeks 02.35 uur hoorde een omwonende van de Bisschopsweg dat er op een nabijgelegen parkeerterrein autoruiten werden vernield. Ter plaatse bleek dat een viertal ruiten waren ingeslagen. Een auto was zelfs 10 meter verplaatst. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Heeft u informatie over deze vernielingen, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT- De politie heeft op maandagmiddag een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 15.50 uur werd de 42-jarige man uit Amersfoort aan de Arnhemseweg aangehouden omdat hij etenswaren uit een winkel had genomen zónder deze te betalen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.