Persberichten Heuvelrug, 12.50 uur.

Utrecht, 26-02-2008

Overlast jeugd

VEENENDAAL- Op maandagavond heeft de politie een verdachte aangehouden voor baldadigheid.

Aan de Paddestoelenlaan werd op maandagavond door agenten gesurveilleerd. Een groepje van ongeveer 10 jongeren verzamelde zich op het eiland waar ze zich baldadig gedroegen en een boompje vernielden. Voordat agenten ze konden aanhouden gingen ze er vandoor.Vervolgens verplaatsten ze zich en hierbij probeerden zij een lantaarnpaal te vernielen. Hiervoor is een 15-jarige verdachte aangehouden. Het procesverbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf voorgedragen aan Bureau Halt.

Blauwe zone

DOORN- Op maandagmiddag hebben agenten in de blauwe zone op diverse locaties in het centrum van Doorn controles gehouden. In totaal zijn 38 bonnen geschreven voor het niet hebben, dan wel verlopen van een blauwe zone schijf.

Bijzondere hobby

VEENENDAAL- De politie heeft aan de Keucheniusstraat een man aangehouden omdat hij geknoeid had met stroom.

De ter plaatse gekomen agenten constateerden dat er een grote hoeveelheid stroom werd afgetapt. Na onderzoek bleek dat een 43-jarige man uit Veenendaal geknoeid had met stroom. In zijn schuur troffen agenten een volledig ingerichte autogarage aan. De man is aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal voor diefstal stroom opgemaakt.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- Aan het Operaplein is op maandagmiddag een jongen aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 14.45 uur werd een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij goederen uit de winkel had genomen zonder deze te betalen. Hierop is hij door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Beginnend bestuurder

LEERSUM- Op maandagavond is een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 19.30 uur werd de 19-jarige beginnend bestuurder uit Elst aangehouden. Na de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 760 ug/l uit, terwijl de maximale toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Zij rijbewijs is ingevorderd.

Dronken automobilist

WIJK BIJ DUURSTEDE- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden die te veel gedronken had.

De 35-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd omstreeks 00.45 uur aan de Hoogstraat gecontroleerd. Hier werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 590 ug/l uit. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- De politie heeft maandagnacht een man aangehouden die te veel gedronken had.

Rond 01.20 uur werd de 63-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden aan de Hoofdstraat, waar een blaastest werd afgenomen. De ademanalyse op het bureau wees 525 ug/l uit. De man heeft een proces-verbaal ontvangen én een rijverbod van vijf uur.