Gemeente Borsele Stenevate 10 Postbus 1 4450 AA Heinkenszand Tel: (0113) 238383 Fax: (0113) 561385 E-mail: info@borsele.nl

Zoeken naar bommen in Borssele gestaakt

Het college van burgemeester en wethouders van Borssele heeft besloten om het zoeken naar mogelijk niet ontplofte bommen aan de Monsterweg te staken.

Op 3 oktober jl. heeft een nader onderzoek plaatsgevonden naar mogelijk ongesprongen explosieven. Hierbij is een gebied onderzocht van 60 bij 60 meter tot op een diepte van 10 meter. Resultaat van het onderzoek waren geen bommen, enkel wat stukken metaal. Ook is er geen enkele aanwijzing gevonden die de mogelijke aanwezigheid van bommen bevestigd, zoals scherven of kraters. Tevens zijn er geen enkele aanwijzingen gevonden die aangeven dat er buiten het zoekgebied van 60 bij 60 meter bommen zouden kunnen liggen.

De EOD heeft zijn bevindingen in een rapport weergegeven. In dit rapport adviseert de EOD om het onderzoeksgebied niet verder uit te breiden en het onderzoek naar vermoedelijk ongesprongen explosieven te stoppen. B&W hebben besloten dit advies over te nemen.