Gemeente Groningen

Aantal fietsenrekken in Stadsbalkon uitgebreid
In het Stadsbalkon komt ruimte voor 250 extra fietsen. De ruimte wordt gevonden door lage fietsrekken te vervangen door de dubbele rekken die al het grootste deel van het Stadsbalkon beslaan. De capaciteit van de fietsenstalling bij het hoofdstation groeit zo naar 4350 fietsen.

foto stadsbalkon De gemeente gaat de lage rekken in april vervangen. De gemeente raadt fietsers daarom aan vanaf 1 april op te letten waar zij hun fietsen neerzetten. Om de lage rekken te kunnen vervangen, moeten ze leeg zijn. Daarom worden bij die rekken vooraf borden geplaatst. Daarop staat de datum waarop het rek wordt vervangen.

Losslijpen
Fietsen die bij de vervanging nog in het rek staan, worden verwijderd. Fietsen die niet aan het rek zijn bevestigd, worden elders in het Stadsbalkon neergezet. Fietsen die aan het rek vastzitten, gaan naar de Milieudienst aan de Duinkerkenstraat. Daar worden de fietsen van het rek losgeslepen. Eigenaars kunnen hun fiets bij de Milieudienst ophalen. Dat kost 25 euro.

Succes
De vervanging van de lage rekken door de dubbele rekken is gepland en staat los van maatregelen om het tekort aan plaatsen in het Stadsbalkon aan te pakken. Het Stadsbalkon, dat juni vorig jaar is geopend, is een groot succes. Zo groot zelfs dat de behoefte aan stallingsruimte groter is dan het aantal beschikbare plaatsen. Dat had de gemeente niet verwacht. Het stadsbestuur komt daarom deze zomer met maatregelen om nog meer stallingsruimte bij het station te creëren.
Gepubliceerd op: dinsdag 26 februari 2008
dinsdag 26 februari 2008:
Aantal fietsenrekken in Stadsbalkon uitgebreid