Voedingcentrum


Hoe gezond is uw schoolkantine?

26 februari 2008

Scholen kunnen zich nu inschrijven voor de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine 2008-2009. Dit is een prijs van het Voedingscentrum voor scholen die hun kantine op een succesvolle manier weten te veranderen in een gezonde schoolkantine. De hoofdprijzen zijn 10.000, 4.000 en 1.000 euro.

Gezond eten is belangrijk, bijvoorbeeld om je goed te kunnen concentreren en om overgewicht te voorkomen. In schoolkantines worden jongeren juist vaak geconfronteerd met ongezonde dingen. De Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum is dan ook bedoeld voor scholen die hun kantine gezonder willen maken.

Hoe kunt u deelnemen?

Scholen die willen deelnemen aan de Stimuleringsprijs moeten een werkplan Gezonde Schoolkantine opstellen, liefst in samenwerking met de GGD. Vervolgens kunnen zij zich tot en met 29 april 2008 inschrijven door het aanmeldformulier (te vinden op www.degezondeschoolkantine.nl) én het werkplan te mailen naar schoolkantineprijs@voedingscentrum.nl. Het Voedingscentrum selecteert voor deze zomer 75 scholen op basis van dit werkplan. Deze scholen krijgen 1.000 euro om het plan uit te voeren, net als de ondersteunende GGDâen van deze scholen. Voor 17 november leveren de deelnemers een verslag in over de voortgang van hun project. De jury maakt in januari 2009 tijdens de NOT-beurs de drie winnaars bekend.

Tweede editie

Het is voor de tweede keer dat het Voedingscentrum de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine organiseert. De winnaar van de Stimuleringsprijs 2006-2007 was het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht. De tweede prijs ging naar de Interconfessionele Scholengroep Westland te Poeldijk en de derde prijs was voor De Wethouder Bronkhorst te Arnhem. De Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS, LNV, OCW en VROM.

Meer informatie:

www.degezondeschoolkantine.nl

Winnaar gezonde schoolkantine 2007