Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 26 februari

* METROSURFERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZEVENKAMP - Politieagenten van district Oost hielden maandagmiddag twee jongens aangehouden. De jonge Rotterdammers hingen rond kwart over drie aan de metro. Getuigen zagen dit en waarschuwden direct de politie. Gealarmeerde agenten waren snel bij metrostation de Tochten waar het tweetal aan de hand van het gegeven signalement aangehouden kon worden. De jongens van 12 en 13 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Hangen aan, of staan op een metro is levensgevaarlijk. De gevaarlijke situaties ontstaan door het contact met de vele elektriciteitskabels en tunnels op een tram of metrolijn.


* STRAATROOF
ROTTERDAM OOSTERFLANK - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagmiddag gepleegd is. Rond tien voor vijf werd een 79-jarige Rotterdamse van haar tas beroofd op de Grote Beer ter hoogte van de Evenaar. Zij kwam hierbij ten val waardoor zij haar linkerpols brak. Ambulancepersoneel heeft haar overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De politie zoekt personen die meer weten over de identiteit van de dader.

Het signalement luidt als volgt:
Blank meisje van ongeveer 14 jaar oud. Zij had donkerblond/bruin schouderlang haar. Ze droeg een groen/blauwe jas met een bontkraag. Op het moment van de beroving had ze een zwart/wit bedrukte plastic tas bij zich. Heeft u meer informatie over deze verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van district Oost via 0900-8844. Dit kan ook anoniem: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft maandagmiddag een 45-jarige Schiedammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige vrouw te hebben geslagen op haar hoofd. Dit gebeurde rond half vijf in hun woning aan de Professor Aalberselaan. De man is in de woning aangehouden.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben maandagavond twee mannen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voorbijrijdende trein. De Hagenezen (24, 25) zijn rond half twaalf aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* INBRAAK AUTO
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord stellen een nader onderzoek in naar een inbraak in een auto aan de Kastanjedal. Onbekenden namen uit de auto een mobiele telefoon mee. De inbraak vond vermoedelijk tussen drie en vijf uur 's middags plaats. De politie adviseert om nooit waardevolle goederen in de auto achter te laten. Ook als de auto maar even geparkeerd wordt.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA DRUGSDEAL
VLAARDINGEN - Politieagenten hielden maandagavond twee mannen aan. Het tweetal wordt verdacht van het dealen van drugs. Rond half negen zagen surveillerende agenten dat er op de Willem de Zwijgerlaan een overdracht van een pakketje plaatsvond tussen een auto en een bestuurder van een snorfiets. Hierop werd de automobilist staande gehouden. De automobilist en de bijrijder zijn aangehouden. Tijdens het fouilleren werd cocaine aangetroffen. Vervolgens is het Vlaardingse tweetal (22, 24) ingesloten in afwachting van het onderzoek. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.


* INBRAAK IN SUPERMARKT
VLAARDINGEN - Maandagochtend ontdekte personeel van een supermarkt aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen dat er in het weekend was ingebroken. De inbrekers zijn de winkel binnengekomen door een ruit in te trappen. In de winkel bleek een sigarettenautomaat te zijn geforceerd waaruit een groot aantal pakjes sigaretten waren ontvreemd.


* VERDACHTEN VAN INBRAAK AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten hebben maandagavond drie mannen aangehouden. Na een melding dat er mannen over het hek van de gemeentewerf klommen, waren gealarmeerde agenten snel ter plaatse op de Prins Hendrikweg. Hier rond elf uur aangekomen zagen ze vier mannen in de richting van de Zekkenstraat lopen. Zij droegen een televisie een een lamp bij zich. Hierop zijn ze staande gehouden. Eén van hen wist te ontkomen. De andere drie, een 20-jarige inwoner van Hoek van Holland, een 22-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats en 26-jarige Hagenees zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek. De goederen zijn in beslag genomen.


* AUTORUITEN INGESLAGEN
MAASSLUIS - Maandagochtend acht uur ontdekte een bewoonster van de Merellaan in Maassluis dat er was ingebroken in haar auto. Toen de politie een onderzoek in de buurt instelde bleek dat in dezelfde straat nog een auto met ingeslagen ruit stond. Ook deden autobezitters uit de Ververij, de Chopinstraat en de Jan Boudestijnstraat aangifte van hetzelfde feit. De daders zijn vermoedelijk in alle gevallen op zoek geweest naar het navigatiesysteem. In sommige van de auto's was de bevestiging van het systeem namelijk nog op de voorruit bevestigd.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
BRIELLE - Maandagavond, om half negen, vond een aanrijding plaats tussen twee auto's op de kruising van de Thoelageweg met de Groene Kruisweg in Brielle. Bij de aanrijding raakte de passagier van een van de auto's, een 21 jarige man uit Rozenburg gewond. Hij klaagde over pijn in de borst en is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL STROOM
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord hebben maandagochtend een 61-jarige Rotterdammer gearresteerd voor diefstal. Tijdens een onderzoek in een woning in verband met een open deur, werd ook het belendende pand bezicht. Hier bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De eigenaar van het pand werd gearresteerd.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Een 29-jarige Rotterdammer is maandagavond gewond geraakt na een steekpartij op de Leopardistraat. Rond acht uur werd de man, om nog onduidelijke reden, voor zijn woning neergestoken. De man liep een beenwond op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 24-jarige Rotterdammer gearresteerd voor bedreiging. Rond drie uur kreeg de politie de melding dat op de Oranjeboomstraat een bedreiging met een vuurwapen had plaatsgevonden. De verdachte zou zijn weggelopen in de richting van de Persoonshaven. Op de Persoonshaven werd, dankzij het opgegeven signalement, de Rotterdammer middels een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) gearresteerd. De politie trof tijdens de fouillering geen vuurwapen aan. De Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Dinsdagochtend meldde een burger zich bij het politiebureau. Hij had in de omgeving van de Persoonshaven een vuurwapen aangetroffen en kwam deze inleveren. De recherche onderzoekt de zaak.