Gemeente Heemskerk


dinsdag, 26 februari 2008

Twee feesttenten in centrum Heemskerk tijdens kermis

Het college heeft besloten een definitieve vrijstelling te verlenen voor de plaatsing van twee kermistenten: één op het Kerkplein en één op het burgemeester Nielenplein. Het college heeft alle zienswijzen, en de advisering daarover, betrokken bij het nemen van een definitief besluit over de locaties voor de kermisfeesttenten.

In de vergadering van 18 december 2007 heeft het college het principe besluit genomen tot het voeren van een vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 2 Wet ruimtelijke ordening ten behoeve van de plaatsing van twee kermisfeesttenten: één op het burgemeester Nielenplein en één op het Kerkplein en voor deze twee locaties een inspraakprocedure te voeren. Tijdens de inspraakavond van 21 januari 2008 heeft men mondeling zienswijzen kenbaar kunnen maken. Daarnaast zijn er zestien schriftelijke reacties ingediend.

Het college vindt dat de ingediende zienswijzen niet leiden tot het aanwijzen van een andere locatie voor de twee feesttenten. Wel zijn de zienswijzen aanleiding om nadere voorwaarden aan het gebruik van de feesttenten te stellen die moeten leiden tot het beperken van overlast en bescherming moeten geven aan de kerk en de begraafplaats op het Kerkplein en de winkels grenzend aan het burgemeester Nielenplein. Deze voorwaarden zullen worden opgenomen in de vergunning die voor de exploitatie van de feesttenten zal worden verleend aan Horeca Heemskerk. In deze vergunning zullen voorwaarden worden opgenomen waaronder plaatsing hekken bij de muur van de begraafplaats van de kerk op het Kerkplein en op het burgemeester Nielenplein, aanwezigheid beveiligingsdienst op het burgemeester Nielenplein en bij de kerk, plaatsing sanitaire voorzieningen en toepassen verzegelbare geavanceerde geluidsbegrenzers.

---