Ingezonden persbericht


Wintersport tot en met 31 mei 2008 op de Stubaier Gletscher Profiteer van vliegverbinding met Innsbruck en goedkope arrangementen

In het Stubaital is het skiseizoen nog lang niet voorbij. Op de Stubaier Gletscher kan nog volop geskied en gesnowboard worden tot en met 31 mei. In de lager gelegen skigebieden zoals Schlick 2000 blijven de liften open tot en met 6 april. Met een uitstekende basis van natuurlijke sneeuw en kunstsneeuw zijn de pistecondities uitstekend voor een goed seizoenseinde. Nu de krokusdrukte voorbij is, kunnen fanatieke wintersporters nog wekenlang genieten van rustige perfekt geprepareerde pistes, heerlijke voorjaarszon en ongerepte poedersneeuw. De vliegverbindingen vanaf Amsterdam, Rotterdam of Keulen maken korte skiuitjes mogelijk waarvoor ook speciale kortingen of verblijf en skipas gelden.

Rustige pistes en aantrekkelijke prijzen
Pasen valt in 2008 zeer vroeg. In combinatie met de vrije paasdagen kunnen Nederlandse wintersportliefhebbers nog een schitterende wintersportvakantie boeken. De paasperiode is nog even wat drukker, maar na 30 maart volgen zeer rustige aantrekkelijk geprijsde wintersportweken. In de skigebieden rondom de dorpen Neustift, Schönberg, Mieders, Telfes en Fulpmes zijn de liften nog één volle week na Pasen open en op de Stubaier Gletscher zelfs nog acht (!) volle weken tot 31 mei. Om Nederlanders aan te moedigen nog lang van de unieke wintersportmogelijkheden van het Stubaital gebruik te maken, biedt het Stubaital een reeks twee- en driedaagse kortingsarrangementen aan. De lowbudgetverbindingen tussen Schiphol en Innsbruck - www.skyeurope.com (via Wenen) en transavia.com (rechtstreeks tot 30 maart) - tussen Rotterdam en Innsbruck - www.transavia.com t/m 5 april - en Keulen en Innsbruck (www.tuifly.com) maken het voor Nederlandse wintersporters extra makkelijk om van deze arrangementen te profiteren.

Zon, sneeuw en ski op de Stubaier Gletscher
Onder het motto "April Ski Hit" heeft het Stubaital twee- en driedaagse arrangementen samengesteld, die je per direct kunt boeken voor de periode van 29 maart tot en met 30 april 2008. Deze kortingsarrangementen zijn gebaseerd op een appartement, ontbijtpension of halfpension plus een skipas voor tweeënhalve of drie dagen. De skibus naar de Stubaier Gletscher is in het hele Stubaital gratis. De prijzen? Twee overnachtingen in een appartement heb je dan al voor ¤ 125 pp, halfpension voor ¤ 136 pp, en een 4-sterrenhotel vanaf ¤ 189. Voor de maand mei is het "Frühling, Sonne & Ski am Stubaier Gletscher"-arrangement samengesteld: twee overnachtingen met een skipas voor tweeenhalve dag op basis van appartement voor ¤ 109 pp of in een 3-sterrenhotel voor ¤ 145. In Schlick 2000 bij Fulpmes geldt het "Schlick 2000 Tophit" arrangement tot het einde van het seizoen (6 april): twee overnachtingen met ontbijt of halfpension voor Schlick 2000 vanaf ¤ 125 pp. In dit laatste skigebied is elke zondag op 2136m hoogte een liveconcert op het panoramarestaurant Kreuzjoch. Na je skidag kun je in dit skigebied het nummer van je skipas invoeren op speciale apparaten bij het dalstation ofwel online op www.skiline.cc. Je ziet dan precies welke liften je hoe vaak en in welke volgorde genomen hebt en hoeveel hoogtemeters je in totaal hebt geskied.

Alle arrangementen zijn rechtstreeks te boeken bij Stubai Touristik via tel. +43 501881-171 of -172 of via het e-mailadres stubaitouristik@stubai.at.

Over het Stubaital
Het 35 km lange Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Via de autosnelweg die naar de Brennerpas voert, is het dal gemakkelijk te bereiken. Omgeven door 80 gletsjers en 103 drieduizenders vormt het Stubaital met de hoofdplaatsen Neustift, Schönberg, Mieders, Telfes en Fulpmes een veelzijdige sportieve bestemming voor het hele jaar. Vooral de aktieve vakantieganger wordt op zijn wenken bediend: de Stubaier Gletscher vormt met 110km pistes het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk; ook het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders en bij de Elfer Bergbahn in Neustift bieden perfekt geprepareerde pistes. In de zomer kun je kiezen uit wandelen en klimmen, mountainbiken en paragliden, nordic walking, tennis, zwemmen en vele andere sporten. Het Stubaital heeft een voor de Alpen unieke samenwerking met Disney. Kinderanimatie is dan ook uitstekend geregeld met de Ski Club Micky Maus en de Sommer Club Micky Maus. Een vijfsterrenhotel, vier viersterrenhotels, 36 viersterrenverblijven, talloze drie-sterrenhotels, ruim 4.000 bedden in appartementen en traditionele boerderijen bieden komfortabel onderdak voor elke smaak.

De VVV Stubai Tirol informeert met de website www.stubai.at over aktuele aanbiedingen en evenementen. Accommodatie kan worden geboekt via tel: +43 501881-0 of met een e-mail naar info@stubai.at. Arrangementen met speciale kortingen worden verzorgd door Stubai Touristik. Deze organisatie is bereikbaar op tel. +43 501881-171 of -172 en via het e-mailadres stubaitouristik@stubai.at.
---

Oostenrijk, gastheer van de EK 2008: dé tip voor EK-bezoekers die wedstrijden in het stadion van Innsbruck willen bekijken of op de grote schermen in Fan Mile in de stad: overnachten in het Stubaital op een kwartiertje rijden van het stadion en het stadscentrum.