Gemeente Dordrecht


Persbericht
Start aanleg Cruyff Court Stadspolders
Op woensdag 26 februari starten de werkzaamheden voor de aanleg van een Cruyff Court aan het Selma Lagerlöf-erf in de wijk Stadspolders. De werkzaamheden nemen ongeveer zeven weken in beslag en zijn naar verwachting 11 april 2008 afgerond. Het Cruyff Court wordt op 19 april op feestelijke wijze geopend.

Vorige week is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en is het speeltoestel weggehaald. In de nieuwe situatie komt dit speeltoestel terug op een andere plek. De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. De hinder wordt echter zoveel mogelijk beperkt. Voor de veiligheid zet de aannemer het bouwterrein af met bouwhekken. De route naar het terrein is eenrichtingsverkeer en wordt regelmatig schoongemaakt en onderhouden.

Samen spelen
Een Cruyff Court is een voetbalveld van kunstgras waar kinderen kunnen sporten. De aanleg van het Cruyff Court wordt gesteund door de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Met de aanleg van het Cruyff Court willen de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Dordrecht kinderen mogelijkheden bieden op een locatie in de wijk te sporten. Sport is daarbij niet alleen het doel, maar ook het middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen, normen en waarden in het spel te brengen.

Dordrecht, 26 februari 2008
Redactie
Ronald van Dijk
Communciatie

telefoon 078 369 6425
Informatie
Johan Heijboer
Stadsbeheer
telefoon 078 639 5850