Ministerie van Defensie

26-02-2008 15:04

'SCHOUDERKLOP' VOOR INDIVIDUELE MILITAIREN

Staatssecretaris Jack de Vries ondersteunt de oproep die de KNMB Pro Rege deze week deed om een blijk van waardering te sturen naar individuele militairen in uitzendgebieden. âOnze mannen en vrouwen verdienen gewoon een schouderklopjeâ, zo laat hij weten.

Sinds de lancering van de kaartenactie 'Schouderkloppen' twee jaar geleden door zijn voorganger, Cees Van der Knaap, zijn er meer dan 10.000 speciale ansichtkaarten verstuurd en verspreid. Tijdens de kerst werden de kaarten bijvoorbeeld opgehangen in de ontspanningsruimtes op de bases in Afghanistan. âAandacht is leuk! En wordt gewaardeerdâ, zo reageert raadsman Norbert de Kooter namens de geestelijke verzorgers uit het gebied.

Mensen kunnen een enveloppe aanvragen, waarin ze een ansichtkaart, een briefje of een tekening stoppen. KNMB Pro Rege verzamelt deze enveloppen en distribueert ze naar militairen in de verschillende uitzendgebieden die daar behoefte aan hebben.

KNMB Pro Rege zet zich in voor het welzijn van mannen en vrouwen in de krijgsmacht. Daarvoor ondersteunt ze financieel de militaire tehuizen van de stichting Pro Rege in Nederland (PMTrefpunten) en in de uitzendlanden (ECHOS Homes).

De âSchouderklopâ enveloppen worden gratis verstrekt door Pro Rege. Aanvragen kan via info@prorege.net of door een telefoontje naar 055-3575657.