Bewonerscommissie boekt goede resultaten

26/02/2008 15:39

Stichting Vestia Groep

De leden van de bewonerscommissie Loderstraat/Asserweg en Vestia Rotterdam Noord zijn het eens geworden over het sociaal plan. Het sociaal plan geldt voor alle huurders van Vestia Rotterdam Noord die wonen in het sloopgebied Loderstraat/Asserweg. In dit sociaal plan zijn duidelijke afspraken gemaakt over de datum van ingang van de verhuiskostenvergoeding, de mate van uitbetaling en de ingang van de 'urgentie'.

Datum ingang verhuiskostenvergoeding
In de wet is vastgelegd dat de verhuiskostenvergoeding ingaat 18 maanden vóór de definitieve sloopdatum. Omdat de definitieve sloopdatum voor de Loderstraat/Asserweg nog niet bekend is, zorgt dit voor onduidelijkheid. De bewonerscommissie en Vestia Rotterdam Noord zijn het in goed overleg eens geworden wanneer de vergoeding ingaat. Namelijk, per 1 november 2007. Dit houdt in dat elke huurder die vanaf die datum zijn of haar huur opzegt, recht heeft op het geldbedrag van euro 5.223,- (ook al is de definitieve sloopdatum nog niet bekend).

Mate van uitbetaling
Normaal gesproken wordt de verhuiskostenvergoeding uitbetaald op de volgende manier: 2/3 van het totale bedrag bij het opzeggen van de huur, 1/3 bij het inleveren van de sleutel aan Vestia Rotterdam Noord. Vestia Rotterdan Noord heeft met het verzoek van de bewonerscommissie ingestemd om hiervan af te wijken. Daarom is afgesproken dat 4/5 (euro 4.178,-) wordt uitgekeerd bij het opzeggen van de huur en 1/5 (euro 1.045,-) bij het inleveren van de sleutel.

Urgentie
De huurders van Vestia Rotterdam in het sloopgebied Loderstraat/Asserweg zijn allemaal per 1 januari 2008 'urgent'. Dit betekent dat zij vanaf dat moment voorrang hebben op een passende 'nieuwe' woning. Daarbij helpt Vestia Rotterdam Noord actief mee met het vinden van een nieuwe woning.

Sociaal Plan
Het complete Sociaal Plan is naar alle huurders van Vestia Rotterdam Noord uit sloopgebied van de Loderstraat/Asserweg gestuurd.

Over Vestia
Vestia Rotterdam Noord is één van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.