Gemeente Assen


Energieboxen voor minima nog beschikbaar

26 februari 2008

De campagne 'slim verbruik = schoon verdiend wordt voorlopig voortgezet. Afgelopen december werd het startsein gegeven. 20.000 Huishoudens in de provincie Drenthe met een minimuminkomen ontvingen een brief waarmee men zich kon aanmelden. Velen hebben gereageerd en de eerste gratis energieboxen zijn inmiddels aan hen uitgereikt. Zij besparen daarmee gemiddeld zo'n 150 euro op hun energierekening. De energiebox kan nog steeds worden aangevraagd.

De energieboxen ter waarde van 50 euro waarin o.a. spaarlampen, tochtstrips en waterbespaarders, worden door energieadviseurs uitgereikt aan de deelnemende huishoudens.

De energieadviseurs zijn werkzoekenden uit tien Drentse* gemeenten die speciaal zijn opgeleid voor dit project. Tijdens het huisbezoek brengen zij maatregelen aan en geven een persoonlijk energiebespaaradvies. De adviseurs zijn herkenbaar aan hun speciale kleding voorzien van het logo slim verbruik = schoon verdiend. Daarnaast kunnen zij zich ook legitimeren.

Besparen
Als de huishoudens de adviezen opvolgen, besparen zij gemiddeld 150 euro op hun energierekening. Vaak gaat het om eenvoudige aanpassingen waardoor het energieverbruik al aanzienlijk vermindert. Door bijvoorbeeld de verwarming één graad lager te zetten wordt al zeven procent energie bespaard. De informatie is ook te lezen op www.drenthe.nl/slimverbruikschoonverdiend. Door het uitvoeren van de aanbevelingen wordt ook aanzienlijk minder broeikasgas CO uitgestoten. Op jaarbasis kan dat bijna 7.000 ton CO -uitstoot schelen.

Informatie
Slim verbruik = schoon verdiend is bedoeld voor huishoudens met een minimuminkomen die inwoners zijn van de deelnemende gemeenten*. Voor informatie of aanmelding is het centraal slim verbruik = schoon verdiend loket telefonisch bereikbaar op (0592) 36 61 91 van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 - 16.00 uur.


*Slim verbruik = schoon verdiend is een initiatief van de provincie Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden, SWA Assen, Woonconcept Meppel en overige wooncorporaties in Drenthe, Rendo Energieservice, Essent en Workprofiler. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VROM.