Raad van de Europese Unie

Here is the latest news for which you have subscribed.


-Verklaringen over het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid (GBVB): Verklaring van het voorzitterschap namens de EU over recente anti-Israëlische verklaringen : http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/98959.pdf (your selected language)

P E R S
We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R US S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom 6879/08 (Presse 52) 1
NL
RAAD VAN
DE EUROPESE UNIE
NL
Brussel, 25 februari 2008
6879/08 (Presse 52)
P 023
(OR. en)
Verklaring van het voorzitterschap namens de EU over recente anti-Israëlische verklaringen
De Europese Raad veroordeelt in de meest krachtige bewoordingen de verklaringen die zijn afgelegd door de Iraanse president Ahmadinejad, de spreker van de Iraanse Majlis, Haddad Adel, de minister van Buitenlandse Zaken van Iran, Mottaki, en de commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), Jafari. Hun opmerkingen tegen Israël zijn onaanvaardbaar, schadelijk en ongemanierd. De EU roept Iran op te stoppen met deze vijandige uitlatingen en zich te onthouden van iedere vorm van dreigement aan het adres van andere staten die deel uitmaken van de internationale gemeenschap. De EU roept de Iraanse leiders opnieuw op de vereiste van een tweestatenoplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict te steunen en te streven naar een duurzame vrede tussen Israël en zijn buurlanden.
6879/08 (Presse 52) 2
NL
De kandidaat-lidstaten Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Servië, en de EVA-landen Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede de Republiek Moldavië sluiten zich bij deze verklaring aan.

* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.