Voorhout Politie zoekt fietser

De politie is op zoek naar een fietser die na een aanrijding met een 90 jarige fietser uit Voorhout is weggereden. De twee botsten maandag 18 februari rond 14.50 uur tegen elkaar in het fietstunneltje van de Churchilllaan. De Voorhouter kwam met zijn hoofd op de stoeprand terecht en liep een hoofdwond op. Een omstander heeft zich bekommerd om de Voorhouter. De Voorhouter heeft zich later onder behandeling gesteld van de huisarts. De andere fietser is na de valpartij weer weggefietst. Deze man droeg een blauwe alpino pet (soort barret) en zwarte jas en is ongeveer 70 jaar. De politie verzoekt deze fietser zich alsnog te melden. Getuigen die de man in het signalement herkennen worden ook verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.

Sassenheim Diefstal uit bedrijf

Dinsdag 26 februari rond 01.55 uur is ingebroken in een supermarkt aan het Voorhavenkwartier. Een getuige werd wakker van geluiden, nam poolshoogte en zag een aantal mannen bij de supermarkt inbreken. De mannen gingen er na de inbraak vandoor in de richting van de Kerklaan. Vermoedelijk zijn ze hierna weggereden met een auto richting de Parklaan. Uit de supermarkt werd onder meer rookwaren gestolen. De inbrekers hadden de voordeur en in het pand rolluiken opengewrikt. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Noordwijk Aanhouding voor diefstal met geweld

De politie heeft dinsdagmorgen 26 februari een 18 jarige man uit Noordwijk aangehouden nadat deze bij een naai atelier aan de Albert Verweystraat geld had gestolen. Rond 09.15 uur kwam hij het atelier binnen, gedroeg zich vervelend en pakte de 47 jarige eigenaresse beet. Hij gaf haar een duw waardoor ze op de grond viel en sloeg toen op haar in met een stok. Daarna wilde hij geld van haar en kreeg dit. Buiten werd hij aangesproken door een mede winkelier en meegenomen naar haar winkel waar de politie werd gebeld. De verdachte werd daar ingerekend en is voor het verdere onderzoek ingesloten. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie deed buurtonderzoek in verband met deze zaak.

Leiden Ongeval

Een 56 jarige automobilist uit Leiden verleende dinsdag 26 februari rond 09.00 uur op de kruising Lage Rijndijk met de Sumatrastraat en de Admiraalsweg vermoedelijk geen voorrang aan een 58 jarige vrouw uit Oegstgeest die met haar fiets over de Lage Rijndijk fietste. Bij de aanrijding die ontstond raakte de vrouw gewond. Zij is met een hoofdwond en heupletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Leiden Woninginbraak

In de nacht van maandag 25 op de nacht van dinsdag 26 februari is er ingebroken in een woning aan de Oranjegracht. Via een raam wist men toegang tot de woning te verkrijgen. Vervolgens werden er onder meer een portemonnee, een LCD televisie en een laptop gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Auto weg na inbraak

Na een inbraak in een woning aan de Athenestraat is de auto van de bewoners, een blauwe Volkswagen Polo, gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari. Men heeft het slot van de voordeur opengebroken om binnen te komen. Nadat de reservesleutels waren gevonden is ook de auto weggenomen. De auto staat inmiddels gesignaleerd als gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---